Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

recept Tanja Žagar

Četrtek, 29. 1. 2015, 12.26

8 let

Specite dobroto, s katero se sladka tudi Tanja Žagar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na družbenih omrežjih smo opazili pravi hit med ljubitelji peke: čokoladno sladico iz kvašenega testa v obliki zvezde. Peke se je lotila tudi pevka Tanja Žagar in končni izdelek pokazala na Facebooku.

Imate radi kruh s sladkim čokoladno-lešnikovim namazom? Po spletu se je razširil recept za Nutellino zvezdo, ki ga bodo zagotovo veseli vsi ljubitelji čokolade. Peke se je lotila tudi priljubljena slovenska pevka Tanja Žagar, ki je fotografijo s sveže pečenim krušnim pecivom delila na Facebooku in ob njej zapisala: "Uspelo mi je! Veste, kaj sem spekla?"

Čokoladna zvezda - 450 gramov moke, - 180 mililitrov toplega mleka, - zavojček svežega kvasa (42 gramov), - 60 gramov sladkorja, - ščepec soli, - dve jajci, - 40 gramov stopljenega masla, - čokoladni namaz

1. Zgnetemo kvašeno testo

Mleko segrejemo, dodamo žličko sladkorja in vanj razdrobimo kvas. Počakamo nekaj minut, da se mešanica speni.

Raztopimo maslo.

V večjo posodo presejemo moko, sladkor in sol. Prilijemo stopljeno maso, stepeni jajci in vse skupaj premešamo. Dodamo še mleko in kvas. Vse sestavine zgnetemo v testo in ga nato pustimo na toplem vzhajati vsaj eno uro.

2. Testo premažemo

Vzhajano testo narežemo na štiri enake dele. En del razvaljamo in izrežemo krog – pomagamo si z večjim krožnikom. Izrezano testo na tanko premažemo s čokoladnim namazom. Enako storimo s preostalimi tremi deli testa. Pazimo le, da zadnjega kosa testa po vrhu ne premažemo s čokoladnim namazom. Najbolje je, da plasti že odlagate na pekač, prekrit s peki papirjem.

3. Testo narežemo

Pred seboj imamo "torto" iz štirih plasti testa in treh plasti namaza. Na sredino okrogle torte postavimo manjši kozarec. Okoli njega krog razrežemo na štiri enake dele, ki jih skupaj drži testo pod kozarcem. Dobljene štiri krake spet razpolovimo, osmine pa prav tako razpolovimo, da dobimo 16 enakih delov.

4. Spletemo zvezdo

Primemo enega od krakov in ga dvakrat zavijemo v levo. Sosednji krak dvakrat zavrtimo v desno, nato izmenjaje zavijamo krake v levo in v desno, da dobimo zanimiv vzorec. Sosednja kraka ob koncih stisnemo skupaj.

Pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija.

Ne spreglejte