Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2015,
13.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

advertorial

Sreda, 28. 10. 2015, 13.30

2 meseca, 2 tedna

Slovenska ekipa, ki je prehitela vrhunske dunajske gostince

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Elvir Mršić in Igor Perkovič sta specializirana za vrhunske cateringe, s katerimi sta prepričala najzahtevnejše goste na Dunaju. Zdaj želita svojo izbrano ponudbo približati tudi Slovencem.

Storitev Embassy Catering je odlična poslovna ideja Elvirja Mršića in Igorja Perkoviča, lastnika zelo priljubljenega bistroja Ambient v Ljubljani, s katero sta si v dveh letih zelo uspešno utrla pot med dunajsko diplomacijo.

Njuna ideja o vrhunskem cateringu, specializiranem za izvajanje protokolarnih pogostitev v prostorih ambasad, konzulatov in rezidenc, je prišla pravzaprav čisto spontano: "Nekega dne nas je poklicala nekdanja stranka, ambasador v Sloveniji, ki je na Dunaju zasedel boljši položaj, in nas prosil za pomoč. Na Dunaju je bil namreč zelo nezadovoljen s cateringom, nikakor ni našel prave protokolarne strežbe," je prve korake Embassy Cateringa razložil Elvir Mršić.

Danes že dve leti uspešno pomaga pri pogostitvah na različnih diplomatskih dogodkih v avstrijski prestolnici. "Dejansko naju je v ta posel povleklo čisto spontano, " vrhunec sta dosegla lani, ko sta z izkušeno ekipo pogostila kar 34 ambasadorjev na zasedanju držav OSCE.

Šele po enem letu uspehov sta začela razmišljati, da bi svoji novi protokolarni storitvi dala ime. Usoden je bil lanski nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom: "Gledala sva tekmo, pila pivo in jedla kranjsko klobaso, ko sem Igorju predlagal, da bi svojo storitev poimenovala Embassy Catering. Strinjal se je in tako se je začelo."

V diplomaciji veljajo drugačna pravila

Embassy Catering je v Sloveniji edinstven, saj lahko strežejo tako običajni skupini poslovnežev, razigrani zbrani družbi prijateljev ali najvišjim predstavnikom diplomacije. "Naša glavna prednost je predvsem ta, da strežemo po visokih in zelo strogih standardih protokola," nam je razložil Elvir in dodal, da je prav poznavanje vseh pravil protokola ključnega pomena.

"Tukaj ni prostora za kreativnost in improvizacijo," bistvo cateringa na diplomatski ravni je organizacija, postrežba in natančno poznavanje vseh ključnih postopkov: kako nagovarjati goste, kako jih sprejeti, pripraviti prostor in omizje ter postreči hrano in pijačo, vsak še tako navidezno nepomemben detajl ima svoje pravilo. Napake in nerodni spodrsljaji niso dopustni, zato ni čudno, da je pri takšnih pogostitvah hrana skoraj v drugem planu. "Seveda je pomembno, da je okusna, sveža in iz najboljših sestavin ter primerno postrežena, ampak tukaj ne govorimo o kulinaričnih presežkih in eksperimentih, gre za klasično kuhinjo, katere namen je, da celotno omizje, ki prihaja z različnih koncev sveta, uživa v obroku," Elvir zato stavi predvsem na strokovnost in profesionalnost svojih natakarjev. To je bil pravzaprav tudi njihov glavni adut pred avstrijsko konkurenco.

"Na Dunaju imajo hud problem v strežbi , premalo je visoko izobraženih in predanih natakarjev Imajo ogromno vrhunskih kuharjev iz celega sveta, ampak strežba je katastrofalna. Na takšne dogodke so jim pošiljali kar natakarje študente na pa profesionalce. To je nedopustno."

Elvir in Igor sta s svojo izpopolnjeno ponudbo odlično zapolnila to vrzel in tamkajšnjim petičnežem ponudila celoten paket: vrhunsko organizacijo, strežbo na najvišji ravni in kulinariko, ki se lahko ponaša z najboljšimi atributi.

Pri nas še vedno mešajo catering in dostavo hrane

Dunaj je torej osvojen, zdaj stavita še na bolj konkreten vstop na slovensko tržišče. "Največja težava pri nas je, da veliko ljudi še vedno meša catering s klasično dostavo hrane na dom," ugotavlja Elvir.

Catering je namreč celovita ponudba, ki naročniku omogoči organizacijo dogodka na ključ – od aranžmajev in postrežbe do izbire hrane in pijače. "Ob dobrem cateringu lahko stranka samo uživa in opazuje, kako je zabava bila uspešna. Mi uredimo vse: pripeljemo, skuhamo, postrežemo, pospravimo, pomijemo za sabo in gremo."

Najbolj nor catering: v zraku!

Pred kratkim so na Dunaju doživeli tudi prvi catering v zraku. Delali so za svetovno senzacijo Dinner in the sky in pomagali pri organizaciji nepozabnega dogodka, ki se težko primerja s katerimkoli na trdnih tleh: "Na Dunaj smo odpeljali kakšnih 620 kosov finih mini jedi. Ne govorim o kanapejih, ampak o sestavljenih, premišljenih in primerno postreženih jedeh.

Poroka, obletnice, pomembne poslovne združitve – Embassy Catering obvlada vse

Ekipa Embassy Catering se ne ustraši nobenega izziva, kar so dokazali tudi v preteklosti. Bili so že povsod – stregli so najvišjim diplomatom na Dunaju, zabavali goste na nebu, stregli na sanjskih porokah in organizirali različne neformalne zabave.

Sprejmejo vse vrste izzivov, tako kulinaričnih kot organizacijskih. Stavijo na svojo ponudbo in zato verjamejo, da je dobro opravljeno delo najboljša popotnica za vrhunski poslovni uspeh. Tako so si pravzaprav utrli pot na zahtevni Dunaj. Njihova naslednja cilja sta Ljubljana in Zagreb.

Ne spreglejte