SiolNET. Trendi Kulinarika
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija izbrana za evropsko gastronomsko regijo leta 2021 #video

0,30

termometer

Italijanska izdaja revije Forbes je slovenski Eco resort pod Veliko planino uvrstila med sedem najlepših glamping destinacij v Evropi, mednarodna strokovna komisija pa je Slovenijo izbrala za evropsko gastronomsko regijo v letu 2021.

''Niso bili samo navdušeni, temveč pozitivno šokirani, kaj vse so videli v Sloveniji,'' je za komisijo, ki je izbrala Slovenijo za bodočo gastronomsko regijo, povedal Janez Bogataj, ambasador Slovenije in znani etnolog.

Komisijo so očarali slovenski vrtovi

Pridobitev naziva za Slovenijo pomeni veliko promocijo kulinarike in gastronomije. S tem spodbujajo gastronomski turizem, lokalno samooskrbo, povezovanje podeželja in urbanih okolij ter podpirajo podjetja. Člani žirije so bili navdušeni nad lokalno pridelavo hrane, naziv pa bo Sloveniji prinesel tudi svetovno prepoznavnost, saj si želijo člani komisije deželo tudi v tujini predstavljati kot vzor na tovrstnem področju. 

''Presenečena sem bila, ko sem videla, da ima skoraj vsak lastnik hiše svoj vrt,'' je povedala Jacinta Dalton, ena izmed štirih članov strokovne mednarodne komisije, in se strinjala, da je Slovenija ustvarjena za luksuzna doživetja in da se lahko tuje države od nas veliko naučijo. 

Komisija je v Ljubljani okušala slovensko hrano, v Slovenskih Konjicah so poskušali vina, v Lukovici opravili oglede čebelnjakov, na Bledu pa so obiskali še lokalne kmetije.

Sportal Velika planina - ni lepše krožne poti za vso družino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 258
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin