Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 3. 2018,
17.19

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

vino rosé Jon Bon Jovi

Četrtek, 8. 3. 2018, 17.19

6 let, 1 mesec

Še eno zvezdniško vino: rocker prodaja "rožnati sok"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Jon Bon Jovi | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Rožnato vino ni prva misel, ki se utrne ob omembi rock glasbe, je pa zadnjih nekaj let globalna prodajna uspešnica. Tako ne čudi, da je svojega na trg poslal tudi Jon Bon Jovi.

Rosé je že lep čas obvezna poletna alkoholna omama vseh, ki pri izbiri pijače pazijo na modne trende. Rožnato vino povezujejo predvsem s trendovskimi zabavami v Hamptonih, elitnem zbirališču lepih in uspešnih v ameriški zvezdni državi Long Island.

Tam se je rodila Instagram oznaka #roséallday (rosé cel dan), tam je lokalna vinska klet lansko poletje postavila obcestno stojnico, kjer je bilo mogoče kar iz avta obnoviti zalogo rožnatega vina, tam se na vrhuncu poletne sezone dogaja, da trgovcem, gostincem in vinarjem tega vina preprosto zmanjka.

Hamptoni pa so tudi priljubljeno pribežališče glasbenika Johna Bongiovija oziroma Jona Bon Jovija, zadnjega v vrsti zvezdnikov, ki se je odločil, da potrebuje lastno vino.

Družinske znamke vina se je pravzaprav domislil njegov sin Jesse Bongiovi. "Že od nekdaj smo navdušeni nad roséjem," je 23-letnik povedal za CNBC. "Kadarkoli gremo v Hamptone, ga s seboj pripeljemo zaboje. Lahko bi rekel, da smo ga pili, še preden je to postalo kul." Tako sta se mladi Bongiovi in njegov sostanovalec s fakultete domislila, da bi pridelovala ali pa vsaj prodajala lasten rosé, nato pa sta tudi rockerju predlagala, naj se pridruži poslu.

"Moj oče je roséju vedno govoril rožnati sok, potem pa sva mu rekla: 'Ne, ne, zdaj mu pravimo Hampton Water (hamptonska voda).' Temu smo se vsi smejali, nato pa je rekel: 'To bi bilo smešno ime za rosé.'"

Tako se je rodilo vino Diving into Hampton Water (skok v hamptonsko vodo), rosé iz sort grenache, cinsault in mourvèdre, ki ga je v pokrajini Languedoc na jugu Francije ustvaril znani vinar Gérard Bertrand.

Bon Jovijev rosé  - steklenica stane okoli 20 evrov - je že na prodaj v New Yorku in New Jerseyju in je po poročanju CNBC že zdaj prava prodajna uspešnica, menda je vsaka nova pošiljka iz Francije takoj razprodana.

Mimogrede, tako je Jon Bon Jovi pretekli konec tedna proslavljal svoj 56. rojstni dan:

Ne spreglejte