Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 2. 2015,
9.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

oskarji večerja

Ponedeljek, 9. 2. 2015, 9.35

8 let, 5 mesecev

Razvrat po Oskarjih: zakuska s kaviarjem, ostrigami in užitnim zlatim prahom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Bliža se podelitev najprestižnejših filmskih nagrad, na kateri bodo dive razkazovale obleke, fantje suknjiče, nič manj razkošna pa ne bo niti zakuska, ki jo pripravljajo zanje.

Najpomembnejša zabava po podelitvi oskarjev, ki bo letos 22. februarja, je Guvernerjev ples. Udeležijo se je dobitniki, poraženci in vsi drugi, ki v Hollywoodu kaj pomenijo, kot se za dober žur spodobi, pa se mize šibijo pod vrhunskimi jedmi. Za jedačo na tej najpomembnejši pooskarjevski zabavi že več kot dve desetletji skrbi avstrijski zvezdniški kuhar Wolfgang Puck in nič drugače ne bo niti letos.

Za goste bo skrbela 950-članska ekipa Puck je za Telegraph razkril podrobnosti jedilnika, ki ga s svojim moštvom – 950 kuharji in natakarji - pripravlja za več kot 1500 gostov, kolikor jih letos pričakujejo. Pripravili jim bodo 32 različnih jedi, na seznamu sestavin pa se je med drugim znašlo pet kilogramov kaviarja, 160 kilogramov dimljenega lososa, 300 piščancev, 5000 jajc, 600 jastogov in 1300 ostrig.

Med sestavinami se je znašlo tudi 14 kilogramov užitnega zlatega prahu, ki ga bodo v glavnem uporabili za pozlato 6000 miniaturnih čokoladnih oskarjev, vse to pa bodo gostje poplaknili s 1300 steklenicami šampanjca. Zvezda večera bo po Puckovih besedah velikanska torta v obliki klobuka Charlieja Chaplina.

Ne spreglejte