Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Poli hammy Perutnina Ptuj advertorial

Ponedeljek, 10. 12. 2018, 7.00

2 meseca, 1 teden

Poli je posebna, kot je poseben Luka

Vsebino omogoča Perutnina Ptuj

Poli je večno mlada, zabavna in ambiciozna, večno posebna. Na prodajne police je poslala novo uspešnico - najboljšo piščančjo šunko Poli hammy, na katero prisega tudi košarkarski virtuoz Luka Dončić.

V kampanji za Poli hammy sodelujejo znani obrazi s sveta špota in zabave - košarkarski zvezdnik Luka Dončić ter igralca Tadej Toš in Enis Bešlagić. | Foto: V kampanji za Poli hammy sodelujejo znani obrazi s sveta špota in zabave - košarkarski zvezdnik Luka Dončić ter igralca Tadej Toš in Enis Bešlagić.

Ob Poli zrasle že številne generacije

Poli je sinonim piščančje posebne klobase, ki s svojo svežino, domišljijo in humorjem napolni vsak dan in vsak hladilnik. Poli je večno mlada, zabavna in ambiciozna, večno posebna. Na prodajne police je poslala novo uspešnico - najboljšo piščančjo šunko Poli hammy.

Samo za velike … Nova piščančja šunka!

Vsi si želimo lahkega, okusnega in uravnoteženega obroka, nečesa, kar si lahko pripravimo hitro, na različne načine, v raznovrstnih jedeh in z mnogo dodatki. Odlična rešitev je nova piščančja šunka Poli hammy.

Kar 90 odstotkov piščančjega mesa.

Poli piščančja šunka je skrbno pripravljena iz visoko kakovostnega piščančjega mesa. V ustih je sočna in mehka. Navdušuje nas s prijetno svetlorožnato barvo, strukturo šunke in nežnim vonjem. Lahko jo dobimo že narezano, v različnih velikostih in pakiranjih.

Poli hammy razvita s posluhom za potrebe in pričakovanja potrošnikov

Pred lansiranjem na trg je Perutnina Ptuj z raziskavami v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini pri potrošnikih preverila idejo o širitvi blagovne znamke Poli v novo kategorijo piščančjih šunk in šunkaric, koncept, izdelek in ime.

Več kot 2000 sodelujočih v raziskavi Valicona blagovno znamko Poli doživlja izrazito pozitivno, kot znamko št. 1, ki se močno povezuje z inovacijami, spremembami in novostmi, zato lansiranje Poli piščančje šunke z imenom Poli hammy ne pomeni izrazitega presenečenja in so jo kupci zelo dobro sprejeli.

poli hammy | Foto:

poli hammy | Foto: Praznični Poli hammy

Sestavine:

Poli hammy
koruzna štručka
rezine avokada
pečeni šampinjoni (rezine)

Poli hammy za praznike? Vedno!

Poli hammy je navdušila naše želodčke ravno ob pravem času – da bomo lažje vstajali v zgodnjih jutranjih urah in navijali za Luko Dončića ter da se bomo še lažje lotili prazničnih kulinaričnih mojstrovin. Res je, vse kaže, da bo Poli hammy zvezda prazničnih miz. Za narezke, fine kruhke, v sočnih solatah ali kot tisti pravi dodatek testeninam ali zelenjavnim prilogam.

Da bo priprava praznične mize še lažja, smo za vas pripravili tri praznične hammy recepte.

poli hammy | Foto: Poli koktajl s kivijem in bučkami

Sestavine:

40 g Poli hammy
20 g parmezana
¼ srednje velike bučke
½ kivija
50 g berivke ali podobne solate
5 rdečih redkvic
olje za peko
olivno olje , jabolčni kis
sol, mleti poper

 

Priprava:

Solato očistimo, skrbno operemo, jo naložimo na krožnik ter pokapljamo z olivnim oljem in kisom. Po zunanjem robu naložimo poljubno narezane rdeče redkvice. Pri tem smo lahko še posebej kreativni. V sredino krožnika naložimo opečene rezine Poli in tanke rezine opečenih bučk, za element presenečenja dodamo še rezine kivija. Vse sestavine, razen redkvic in solate, rahlo popopramo in bogato potresemo z nastrganim parmezanom.

poli hammy | Foto: Poli namaz s papriko in kumaricami

Sestavine:

220 g Poli hammy 
150 g sveže rdeče paprike
100 g kislih kumaric
2 dl kisle smetane
150 g majoneze
100 g sira gauda
sol, mleti poper

Priprava:

Poli hammy narežemo na zelo majhne koščke. Še bolje bo, če jo kar zmeljemo (kot mleto meso). Papriko in kisle kumarice zrežemo na zelo majhne koščke (zdaj to že znamo, kajne?), dodamo kislo smetano, majonezo in na majhne koščke narezan (ali nariban) sir. Solimo in popramo ter vse skupaj dobro premešamo. Namaz postavimo za pol ure v hladilnik. Po natanko 30 minutah si lahko najbolj neučakani otroci in odrasli na kruh že namažejo odličen namaz. Seveda lahko namaz po želji obogatimo in začinimo. Če želimo bolj pikantnega, dodamo pekoče feferone ali čebulo in česen.

poli hammy | Foto: Poli namaz z jajci in sardelicami

Sestavine:

250 g Poli
10 jajc
200 g čebule
2 ribji konzervi sardelic
100 g kislih kumaric
bučno olje
sol, mleti poper

Sestavine:

Jajca trdo skuhamo. Olupimo jih v mrzli vodi, pretlačimo ali sesekljamo. Dodamo drobno sesekljano čebulo, zdrobljene sardelice z oljem, na drobne kockice narezano Poli in na kockice narezane kisle kumarice. Solimo, popramo, po okusu dodamo bučno olje in vse skupaj premešamo. Zdaj potrebujemo le še rezine svežega kruha in okusen zajtrk, večerja ali prigrizek je pripravljen.

Ne spreglejte