SiolNET. Trendi Kulinarika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj talentirana kuharica letošnjega leta? Slovenka!

4

termometer

Kobariška kuharska mojstrica je dosegla še en mednaroden uspeh - prestižno kulinarično združenje jo je razglasilo za najbolj talentirano kuharico letošnjega leta.

"To je popolno presenečenje, nisem vedela niti, da sem nominirana. Ob pol enajstih zvečer sem prejela klic, da sem zmagovalka," navdušeno pove Ana Roš, kuharica iz kobariške Hiše Franko, ki so jo v ponedeljek na Nizozemskem razglasili za največji talent letošnjega leta.

Priznanje ji je izreklo ugledno združenje Jeunes Restaurateurs d’Europe. Gre za združenje mladih kuharjev in gostincev, ki jih ob mladosti družita talent in strast do vrhunske kuhinje, obsega pa več kot 300 restavracij v 12 evropskih državah in Avstraliji.

Kateri zvezdniški kuhar prihaja v Kobarid?

Sicer pa se Roševa trenutno pripravlja na še en mednarodno odmeven kulinarični dogodek. Skupaj z največjimi kuharskimi imeni tega trenutka, kot so Alain Ducasse, Rene Redzepi, Massimo Bottura, Alex Atala, Albert Adria in Yoshihiro Narisawa, bo namreč del večerje, ki bo obsegala dobesedno vso zemeljsko oblo.

9. julija letos bo 37 kuharskih mojstrov z vsega sveta hkrati skuhalo večerjo – vsak na drugem koncu sveta, nihče v svoji kuhinji. Kuhinje in svoje domove bodo namreč zamenjali med sabo, kje bo kdo kuhal, pa je odločil žreb. Tri dni pred usodno večerjo bodo odpotovali na izžrebane lokacije, se v tem času privadili novega delovnega mesta, novega osebja in za večerjo pripravili osem jedi iz sestavin, ki jim jih bo ponujalo novo začasno prebivališče. Vstopnice bodo začeli prodajati 13. maja, gostje pa bodo šele na dan večerje izvedeli, kje bodo zvečer jedli.

Kaj lahko se torej zgodi, da bo julija v Kobaridu kuhal kateri od največjih kuharskih zvezdnikov na svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin