Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 10. 2016,
9.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

pogostitev prednovoletno srečanje Brdo pri Kranju Vila Bled Grad Strmol Brdo pri kranju Grad Brdo

Sreda, 19. 10. 2016, 9.10

6 let, 7 mesecev

5 nasvetov za popolno prednovoletno pogostitev

Oglasno sporočilo

Prednovoletna srečanja s poslovnimi partnerji pripomorejo k boljšemu počutju, bolj pristnim odnosom, pa tudi k dvigu poslovne uspešnosti. Ravno zato je pomembno, da načrtovanju teh dogodkov posvetimo dovolj časa in pozornosti.

Pripravili smo vam 5 nasvetov, o katerih razmislite, ko se boste lotili načrtovanja letošnjega prednovoletnega druženja.

1.    Lokacija – temelj vašega srečanja

Ko izbirate lokacijo, imejte v mislih svoje goste ter tudi dejstvo, da se za prednovoletna srečanja pričakuje višja stopnja svečanosti kot za običajne poslovne pogostitve. Izberite raje lokacijo, ki je nekaj posebnega. S tem boste dokazali svoj okus, izvirnost ter da vam gostje in ta priložnost veliko pomenijo. Še toliko bolje bo, če lokacija velja za prestižno, saj boste s tem dokazali, da enako visoko cenite tudi svoje poslovne partnerje ali svoje sodelavce ter jim želite v zahvalo za njihovo dobro delo in trud privoščili nepozabno zabavo.

Prednovoletno srečanje v grajskem slogu na Gradu Strmol vaših gostov zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih | Foto: Prednovoletno srečanje v grajskem slogu na Gradu Strmol vaših gostov zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih

Izbrano lokacijo pred dogodkom obiščite, da si ogledate, kakšen je prostor, saj boste tako lahko lažje načrtovali pogostitev ter potek dogodkov. Seveda ne pozabite prostora tudi pravočasno rezervirati. Zdaj je zadnji čas za to.

2.    Goste povabite dovolj zgodaj

V današnjem svetu, kjer so urniki ljudi pogosto povsem polni, je nujno, da goste na svoj dogodek opozorite dovolj zgodaj, da ga bodo uspeli uvrstiti v svoj urnik. Kreirajte privlačna, unikatna, a preprosta vabila, na katere vključite vse pomembne podatke o kraju in času dogajanja. Najprimernejši čas za prednovoletna srečanja je med sredino novembra do božičnih praznikov. Najbolj primerni dnevi pa v drugi polovici tedna, ne nujno le petek. Vikendi so primernejši za osebna praznovanja ter druženja s prijatelji, le izjemoma tudi za poslovne pogostitve. Priporočljivo je, da vabila gostje prejmejo vsaj 2 tedna pred dogodkom. Vabilom dodajte osebno noto, tako bodo vaši gostje še bolj cenili, da ste si vzeli čas za njih. Popolnoma primerno pa je, da goste v vabilu poprosite, da potrdijo svojo udeležbo do predvidenega datuma, ki naj ne bo več kot slab teden pred dogodkom.

3.    Pripravite se na pogovor in ga tudi izkoristite

Pogovor na poslovnih srečanjih je bistvenega pomena. Kot dober gostitelj se ustrezno pripravite na to, da bo le ta potekal tekoče ter da bodo vključeni vsi udeleženci. Najbolje, da določite sedežni red skladno s skupnimi interesi povabljenih. Tako sosedom za mizo ne bo nikoli zmanjkalo zanimivih tem za pogovor. Za vsak primer, če se to vseeno zgodi, si kot gostitelj v naprej pripravite nekaj tem, v kolikor pogovor ne steče sam, da boste na dogodku brez zadrege. Vseeno ne načrtujte preveč – prepustite se in uživajte v večeru. Pri poslovni večerji ni nujno, da je tema pogovora vedno vezana na vaše poslovanje – poklepetajte s partnerji in sodelavci tudi o drugih temah in jih tako še bolje spoznajte tudi na osebni ravni. Če se že boste odločili za pogovor o poslu, tega prihranite za po glavni jedi, saj vas bo takrat strežno osebje manj motilo.

4.    Ljubezen gre skozi želodec

Dobro načrtovana pogostitev je zagotovo ključ do uspeha. Hrana je vedno središče dogajanja ter priložnost, da svoje povabljene dodatno osupnete. Someljeje v restavraciji, v kateri boste gostili dogodek, povprašajte po najprimernejšemu izboru vina in drugih pijač, ki bodo sodile k jedem, da bo harmonija okusov še popolnejša. V kolikor si boste za svojo pogostitev izbrali eminentnejšo lokacijo, ki slovi po dobri kulinariki in izboru vin, ste lahko prepričani, da bodo vaši povabljeni deležni vrhunske izkušnje. Ne le da bodo krožniki povzročili "uau" efekt v trenutku, ko bodo postavljeni pred gosta. Navdušenje se bo nadaljevalo tudi med uživanjem obroka, v nadaljevanju večera ter bo še dolgo odzvanjalo v spominu udeležencev, skupaj s tem pa tudi slika vas, gostiteljev.

Ena od mojstrovin protokolarnih kuharskih mojstrov z Brda pri Kranju, ki poskrbijo za goste tudi na Gradu Strmol ter Vili Bled. | Foto: Ena od mojstrovin protokolarnih kuharskih mojstrov z Brda pri Kranju, ki poskrbijo za goste tudi na Gradu Strmol ter Vili Bled.

Pri izbiranju menija imejte v mislih potrebo po določenih prilagoditvah v skladu s potrebami posameznih povabljenih. Morda ima kdo med njimi alergije, ne je mesa ali pa ima kakšne druge prehranjevalne navade.

5.    Na lokacijo pridite dovolj zgodaj

V restavracijo pridite vsaj od 30 do 45 minut pred gosti, saj boste tako imeli dovolj časa, da preverite, če je vse v najlepšem redu in pripravljeno na gostijo ter se z zaposlenimi v restavraciji pogovorili še o zadnjih malenkostih. V naprej lahko uredite tudi naročilnico oziroma se dogovorite glede plačila, da se izognete temu opravilu na koncu pred gosti. Ko gostje prihajajo, vsakega lepo pozdravite in poskrbite, da dobi svoj sedež. V kolikor prihajajo ločeno, jim za dobrodošlico ponudite aperitiv ter nato v sproščenem klepetu počakajte, da se zbere celotna družba. Če je gostov preveč, da bi jih individualno pozdravljali, si pripravite kratek govor in ko se glavnina zbere, jih povabite, da v večeru uživajo najbolj kar se da. Upoštevajte, da se prednovoletna srečanja odvijajo v zimskem času, ki je lahko vremensko nepredvidljivo.

Vila Bled je še posebej čarobna v zimskem času.  | Foto: Vila Bled je še posebej čarobna v zimskem času.

Vnaprej preverite napovedi ter temu primerno prilagodite čas odhoda na pot, da ne boste zaradi slabših razmer na cestah, po nepotrebnem zamujali. Hkrati pa zimski čas ter lesketanje snega pričarata tudi posebno čarobno atmosfero, kar bo dalo vašemu dogodku še poseben pečat.

Vila Bled in Grad Strmol predstavljata eminentno lokacijo kulinaričnih presežkov in idealno kuliso, da svojim sodelavcem in partnerjem privoščite unikatno prednovoletno doživetje in jim tako pokažete, da cenite njihovo delo in trud.

Oglejte si pet paketov in doživite večer v stilu, ki ga vaši gostje ne bodo pozabili.

Za več informacij o menijih ter rezervacije pišite na prodaja@brdo.si.  
Ne spreglejte