Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2014,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kurt Cobain Nirvana

Nedelja, 27. 7. 2014, 8.16

8 let

Življenje in smrt Kurta Cobaina v filmski obliki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biografski film o frontmanu skupine Nirvana Kurtu Cobainu naj bi začeli ustvarjati prihodnje leto.

Novico je v intervjuju za časnik Philippine Daily Inquirer razkrila ameriška pevka in Cobainova žena Courtney Love, ki bo pri nastajanju filma tudi sodelovala, piše glasbena revija Classic Rock.

Cobainova vdova naj bi sodelovala pri izboru glavnega igralca, zatrdila pa je tudi, da je že videla nekatere posnetke mogočih kandidatov za to vlogo. O imenih ni želela govoriti, so pa vsi potencialni kandidati po njenem mnenju "čudoviti, pa tudi dobro igrajo".

Od Beatlov do lastnega benda – Nirvane Cobain se je rodil februarja 1967 v Aberdeenu v zvezni državi Washington. Kot otrok je oboževal Beatle, kmalu pa odkril tudi trši rock in skupine, kot so Led Zeppelin, Black Sabbath in Kiss. Že kot najstnik je spoznal Krista Novoselica, s katerim sta leta 1987 ustanovila skupino Nirvana. Prvih nekaj let je v skupini igralo več bobnarjev, šele leta 1990 pa se je zasedbi pridružil še tretji nepogrešljivi člen legendarnega sestava Dave Grohl.

Nirvana je svoj prvi album, naslovljen Bleach, izdala leta 1989. Svetovno slavo jim je prinesel album Nevermind iz leta 1991, ki so ga prodali v več kot 15-milijonski nakladi. Pozneje so izdali še tretji studijski album z naslovom Utero.

Dvajsetletnica Cobainove smrti Letos minevata dve desetletji od Cobainove smrti. Ta je, tako kot še nekaj glasbenih legend, kot so Janis Joplin, Jim Morrison in Amy Winehouse, umrl pri rosnih 27 letih. Obletnico Cobainove smrti so obeležili po vsem svetu, med drugim so aprila Nirvano sprejeli v Dvorano slavnih rock & rolla, mestece Hoquiam, dobrih šest kilometrov od Cobainovega rojstnega kraja, pa je 10. april razglasilo za dan Nirvane.

Ne spreglejte