SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stephen King in John Mellencamp pripravljata muzikal

2

termometer

Pisec grozljivk Stephen King je napisal svoje prvo dramsko besedilo, ki bo s pomočjo glasbe Johna Mellencampa postalo muzikal.

Čeprav naj bi muzikal prišel na gledališke odre že leta 2009, sta Stephen King in John Mellencamp premiero preložila zaradi kreativnih razlik, saj se John Mellencamp in takratni režiser muzikala nista razumela. Z novo režiserko Susan Booth premiero napovedujejo za naslednji april. Ideja za projekt je nastala pred 11 leti, pravi King. "John je imel idejo, da bi napisala dramo o duhovih ter o tem, kako se rivalstvo med brati prenaša iz generacije v generacijo." Ko sta Mellencamp in King ugotovila, da imata istega agenta, se je sodelovanje lahko začelo. King se je odločil za pisanje dramskega besedila, ker tega še nikoli ni počel; v zgodbo je vpletel žive in preminule brate.

"John je želel, da zgodbo postaviva na ameriški jug, ker je velik oboževalec Tennesseeja Williamsa, jaz pa sem ravno bral dela Williama Faulknerja in ti glasovi so že bili v moji glavi," je povedal King. Predstava je predvidena za majhne odre, z majhno igralsko zasedbo in majhnimi tehničnimi zahtevami, "obratno od Spidermana". Mellencamp je napisal vso glasbo in besedila.

Premiera muzikala The Ghost Brothers of Darkland County bo naslednje leto v Alliance Theatre v Atlanti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin