Prljavo Kazalište: namesto basista na odru kar oboževalec

Sinoči je zagrebška skupina Prljavo Kazalište ob svoji 40. obletnici delovanja napolnila ljubljanske Stožice. Skoraj dve uri in pol dolg koncert se je začel z odštevanjem in dovršeno scensko predstavo z lučmi, občinstvo so na noge dvignili že s prvo pesmijo Radio Dubrava.

Zaigrali so največje hite, med njimi Mi plešemo, Moj bijeli labude, Kiše jesenje, Ruža Hrvatska in Ne zovi mama doktora.

Zaigrali so največje hite, med njimi Mi plešemo, Moj bijeli labude, Kiše jesenje, Ruža Hrvatska in Ne zovi mama doktora. Foto: Vid Ponikvar

Pred Prljavci je občinstvo ogrela primorska skupina Skalp, ki je odigrala deset avtorskih komadov. Frontman skupine je obiskovalcem jasno naznanil, da ve, da niso tu zaradi njih, ampak zaradi tistih, ki prihajajo na oder za njimi. Vendar ga to ni motilo, saj pred takšnim številom ljudi še niso igrali.

Kljub temu, da koncert ni bil razprodan, je proti koncu večera na nogah stala celotna dvorana. Najglasnejši so bili sicer tisti, ki so z njihovo glasbo odraščali, ni pa manjkalo niti mlajše generacije, ki je tik pod odrom prepevala njihove pesmi.

Koncert je spremljala dovršena scenska predstava z lučmi. Koncert je spremljala dovršena scenska predstava z lučmi. Foto: Vid Ponikvar

Med koncertom Prljavci niso izgubljali odvečnih besed, saj so oboževalcem želeli zagotoviti nepozaben glasbeni večer. Hite so nizali enega za drugim, dvorana je bila najbolj glasna med pesmimi Kiše jesenje, Ruža Hrvatska, Ne zovi mama doktora in Mi plešemo.

Poleg pevca skupine Mladena Bodaleca je stik z občinstvom ohranjal še kitarist Jasenko Houra. Ta je občinstvu naročil, naj basista Dubravka Voriha pričakajo tako, kot bi na odru pričakovali Justina Bieberja - z dvignjenimi rokami.

Prljavo Kazalište v zasedbi pevca Mladena Bodaleca, kitarista Jasenka Houre in Damirja Lipoška, basista Dubravka Voriha, bobnarja Tihomirja Fileša in klaviaturista Jurice Leikauffa.
Prljavo Kazalište v zasedbi pevca Mladena Bodaleca, kitarista Jasenka Houre in Damirja Lipoška, basista Dubravka Voriha, bobnarja Tihomirja Fileša in klaviaturista Jurice Leikauffa. Foto: Vid Ponikvar

Ob hitrejših uspešnicah, ki oboževalcev niso pustile ravnodušnih, so v en glas prepevali tudi njihove balade, ki si svoje mesto na hrvaški glasbeni sceni zagotavljajo že več desetletij.

Skupina se je ob glasnem navijanju občinstva večkrat vrnila na oder in postregla s še več glasbe. Med drugim so zaigrali hit Ti si moj sonček in svetovno uspešnico Stand by me v izvedbi basista Dubravka.

Basist je kitaro prepustil kar enemu izmed oboževalcev. Basist je kitaro prepustil kar enemu izmed oboževalcev. Foto: Vid Ponikvar

Prek celotnega večera je vladalo sproščeno vzdušje, ki so ga zagrebški rockerji zagotovo vešči. Proti koncu večera je basist na oder povabil oboževalca, ki mu je predal svojo kitaro in ga prosil, naj zaigra namesto njega. Na oder se je uspelo prebiti tudi nekaj deset drugim obiskovalcem, ki so skupaj s Prljavci odpeli eno pesem.

Nekaj srečnežem je uspelo priti na oder. Nekaj srečnežem je uspelo priti na oder. Foto: Vid Ponikvar


Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano