Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 12. 2023,
9.11

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

Natisni članek

glasba Stožice koncert Nina Pušlar

Nedelja, 17. 12. 2023, 9.11

4 mesece, 2 tedna

Nina Pušlar: To je bil koncert, na katerega sem se pripravljala 18 let #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,73

Po razprodanih Križankah in Hali Tivoli v preteklih letih je Nina Pušlar prvič nastopila v stožiški dvorani in jo razprodala. Koncert je bil tudi priložnost za obuditev spomina pred 18 leti, ko je s pesmijo Ni ona zmagala v televizijski Bitki talentov. Zadnjih nekaj let je največkrat predvajana slovenska izvajalka na radijskih postajah.

Poleg njene stalne zasedbe, ki jo spremlja na koncertih, je bila na odru razprodanih Stožic številčna ekipa. Ob glasbenikih oziroma instrumentalistih in gostih so jo spremljali še plesalci, zato je bil koncert raznolik tako po izvedbi kot po vizualni plati. Na odru se je zvrstilo okrog 40 nastopajočih.

Na skoraj tri ure dolgem koncertu je zapela 25 pesmi, na odru pa so se ji pridružili številni plesalci kot tudi glasbeni gostje. | Foto: Matic Prevc/STA Na skoraj tri ure dolgem koncertu je zapela 25 pesmi, na odru pa so se ji pridružili številni plesalci kot tudi glasbeni gostje. Foto: Matic Prevc/STA

Nina Pušlar je s stožiškim koncertom obeležila tudi 18-letnico preboja na slovensko sceno. Leta 2005 si je s pesmijo Ni ona pripela zmago v drugi sezoni televizijske Bitke talentov.

Več fotografij s koncerta si lahko ogledate v spodnjih dveh fotogalerijah.

Fotogalerija
1 / 5

(foto: Primož Pičulin)

"Lepo se je sprehoditi v preteklost, se ozreti nazaj in biti ponosen nase, na to, kar si dosegel," je povedala Pušlarjeva. Vse to je bila po njenih besedah pot do Stožic.

Ob eni od številnih pesmi je s spolesalcem občinstvo navdušila tudi s čutnim plesom:

Ko je pri svojih 16 letih zmagala na Bitki talentov, ni razmišljala o ničemer drugem kot o tem, da si želi čim več svojega življenja prepevati, biti v stiku z glasbo. Pred tem je obiskovala glasbeno šolo, sodelovala v pevskih zborih in v pihalnem orkestru igrala prečno flavto.

35-letna Pušlarjeva je prva slovenska pevka, ki ji je uspelo razprodati dvorano Stožice. | Foto: Matic Prevc/STA 35-letna Pušlarjeva je prva slovenska pevka, ki ji je uspelo razprodati dvorano Stožice. Foto: Matic Prevc/STA "Tako da je bilo moje življenje že prej zelo povezano z glasbo, ampak takrat sem seveda sanjala samo o tem, da bom lahko nekoč pela, nisem si pa zares predstavljala, da bom kdaj lahko pela tudi pred tako številčnim občinstvom," je povedala še pred koncertom v Stožicah.

Fotogalerija
1 / 13

(foto: STA)

Ta ji pomeni velik korak v karieri po tem, ko je nastopala v dvoranah za tisoč ljudi ali pred nekaj tisočglavo množico v Križankah in Hali Tivoli, zlasti v organizacijskem smislu in pripravah, ki zahtevajo več mesecev dela, ter po številu sodelujočih. Po glasbeni plati pa se ji zdi podobno, sploh če si, kot pravi, na odru sproščen in iskren.

Na odru so se ji pridružili tudi Trio Vivere, Martin Štibernik in Bor Zuljan (Šank rock). | Foto: Matic Prevc/STA Na odru so se ji pridružili tudi Trio Vivere, Martin Štibernik in Bor Zuljan (Šank rock). Foto: Matic Prevc/STA

Lani je Nina Pušlar izdala svoj sedmi studijski album Nina, Nina, Nina. Zadnjih nekaj let velja za največkrat predvajano slovensko izvajalko na domačih radijskih postajah. K temu so pripomogle tudi skladbe, kot so To mi je všeč, Svet je tvoj, Lepa si, Svet na dlani in Tople oči.

Nina Pušlar
Trendi Nina Pušlar: Očitno je imelo življenje z mano drugačne namene
Nina Pušlar
Trendi Razglasili lani največkrat predvajano domačo skladbo in izvajalca
Kolaž
Trendi To so najbolj vroči koncerti, ki nas letos še čakajo
nina pušlar turistična agencija sonček
Trendi Nina Pušlar in čarovnice v Portorožu
Ne spreglejte