Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
8.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Evrovizija kostumi Eurosong

Sobota, 11. 5. 2013, 8.49

8 let

Na Evrovizijo kot maškara?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na evrovizijskem odru poleg pevskih sposobnostih izvajalcev velik del pozornost namenjamo tudi njihovi opravi. Čigavi kostumi nam ostajajo v spominu?

Evrovizijski oder je doživel že številne modne grehe, leta 1997 pa je spletna stran House of Eurovision celo ustanovila nagrado Barbare Dex, ki jo vsako leto podelijo najslabše oblečenemu izvajalcu. Nagrado so poimenovali po belgijski pevki, ki je leta 1993 nastopila v nič kaj laskavi doma sešiti obleki.

Evrovizija je vse prej kot le pevsko tekmovanje, saj nekateri izvajalci pripravijo pravi spektakel. Kostume si lahko celo bolj zapomnimo od same pesmi, a še vedno obstajajo izvajalci, ki ostanejo v spominu tudi v popolnoma preprosti opravi. Poglejmo pa si nekaj najbolj vpadljivih.

Ruslana – Wild Dances (Ukrajina, 2004)

Pesem sicer še dolgo po tem, ko jo slišimo, odzvanja v glavi, koreografija in energija sta nam všeč, težko pa se je znebiti primerjave z bojevniško princeso Kseno.

Lordi – Hard Rock Hallelujah (Finska, 2006)

Metalska zasedba je podrla vse glasovalne rekorde, ko so s pesmijo Hard Rock Hallelujah postali prvi rockerji, ki so zmagali na Evroviziji. Kljub nadvse uspešni pesmi in izjemno dodelanim maskam in kostumom pa jih v mračni ulici ne bi hoteli srečati niti v najhujši nočni mori.

Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (Ukrajina, 2007)

Ukrajinski predstavnik iz leta 2007 Verka Serduchka je s pesmijo Dancing Lasha Tumbai zasedel drugo mesto, moramo pa priznati, da gre pesem, kljub čudaški opravi, kar nalezljivo hitro v uho. Verka si je prislužil tudi nagrado Barbare Dex.

Pirates of the Sea – Wolves of the Sea (Latvija, 2008)

Pirati iz Latvije so se našemili v pirate – kako presenetljivo!

Thea Garrett – My Dream (Malta, 2010)

Thea Garrett je leta 2010 v družbi strašljive ptice, ki se pojavi od nikoder, zastopala Malto. Kljub dobri izvedbi se ni uvrstila v finale.

Thea Garrett – My Dream (Malta, 2010)

Litovska zasedba je za vrhunec svojega nastopa s sebe strgala hlače in še malo poplesavala v disko spodnjem perilu z bleščicami, kar pa ni bilo dovolj za finale.

Zdob si Zdub – So Lucky (Moldavija, 2011)

Zasedba je Moldavijo na izboru za pesem Evrovizije zastopala kar dvakrat – že leta 2005, na finalu pa se je uvrstila na 12. mesto. In kdo je palčkom ukradel klobuke?!

Rona Nishliu – Suus (Albanija, 2012)

Lanska albanska tekmovalka je prejela nagrado Barbare Dex za najslabšo evrovizijsko opravo leta, v polfinalu je zasedla drugo mesto, v finalu pa peto, kar je tudi najvišja albanska uvrstitev kadarkoli. Njen glas je sicer izjemen, česar pa ne moremo trditi za njeno pričesko.

Ne spreglejte