Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 5. 2013,
11.46

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Billboard nagrade Taylor Swift Justin Bieber

Ponedeljek, 20. 5. 2013, 11.46

6 mesecev

Na Billboardovih nagradah slavila Taylor Swift

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med glavnimi dobitniki nagrad, ki so jih podelili v Las Vegasu, so tudi Justin Bieber, Gotye in Rihanna.

Triindvajsetletna Taylor Swift je od enajstih nominacij domov odnesla osem Billboardovih priznanj, med drugim za najboljšega glasbenega izvajalca oziroma izvajalko, s ploščo Red pa je dobila tudi nagrado za najboljši album. "Vi predstavljate moje najdaljše in najboljše razmerje, ki sem ga kadarkoli doživela," je ob zahvali dejala svojemu občinstvu, ki ga je razveselila tudi s svojim hitom 22.

Pevki, ki se lahko pohvali tudi z naslovom najboljše ženske izvajalke, je močno konkurenco predstavljal Justin Bieber – ta je na podelitvi nastopal dvakrat, domov pa je odnesel tri nagrade: postal je najboljši moški izvajalec, prejel je nagrado, ki jo je izglasovalo občinstvo, prislužil pa si je tudi priznanje s področja družabnih omrežij.

Ko je prejel nagrado oboževalcev, se je, kot piše Guardian, v občinstvu zaslišalo nekaj negodovanja, on pa je skušal opravičiti svoja z glasbo nepovezana dejanja zadnjih nekaj tednov. "Star sem 19 let. Mislim, da mi gre vse dobro od rok. Iz dna duše pravim, da bi se moralo vse vrteti okoli glasbe, okoli tega, kar ustvarjam, in ne okoli postranskih atrakcij."

Tako kot Taylor Swift sta bili tudi zasedbi Maroon 5 in fun. nominirani enajstkrat, obe pa sta domov odnesli po eno nagrado. Gotye in Rihanna sta si oba prislužila po štiri nagrade, Madonna pa je domov odnesla nagrade za najboljšo koncertno izvajalko, dance izvajalko in za najboljši dance album.

Album Babel je zasedbi Mumford & Sons prinesel nagrado za najboljši rock album, medtem ko je Adele pobrala nagrado za najboljši pop album. Najboljši novinci so postali One Direction, ki so med drugim odnesli tudi priznanje za najboljšega pop izvajalca, Rihanna pa je bila okronana za najboljšo R&B izvajalko.

Ne spreglejte