Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 8. 2021,
9.04

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

1

Natisni članek

The Rolling Stones Charlie Watts

Sreda, 25. 8. 2021, 9.04

2 leti, 8 mesecev

McCartney: Vedel sem, da je bolan, nisem pa vedel, da je tako zelo bolan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,14

1

Charlie Watts | Charlie Watts (1941-2021) | Foto Guliverimage/AP

Charlie Watts (1941-2021)

Foto: Guliverimage/AP

"Svet rock'n'rolla je izgubil ritem," se od Charlieja Wattsa poslavljajo njegovi oboževalci in glasbeni kolegi.

Potem ko je v torek odjeknila novica, da je v 81. letu starosti umrl Charlie Watts, dolgoletni bobnar skupine The Rolling Stones, je glasbeni svet obstal v šoku. 

Watts je v nasprotju s kolegi v skupini živel precej bolj umirjeno življenje, z ženo Shirley sta bila poročena vse od leta 1964, v zakonu se jima je rodila ena hčerka, že pred časom sta postala tudi dedek in babica.

Kot glasbenik pa je Watts veljal za enega najboljših bobnarjev svoje generacije, kar so ob slovesu od njega ponovili tudi številni njegovi glasbeni kolegi.

Poglejte izjavo Paula McCartneyja:

"Vedel sem, da je bolan, nisem pa vedel, da je tako zelo bolan," je dejal Paul McCartney, ki je s The Beatles vedno veljal za glavne rivale The Rolling Stones, "pošiljam veliko ljubezni njegovi družini in sožalje Stonesom, zanje je to ogromna izguba. Charlie je bil krasen človek in fantastičen bobnar."

Oglasil se je tudi bobnar skupine The Beatles Ringo Starr, ki je na Twitterju objavil svojo fotografijo z Wattsom in ob njej zapisal: "Bog te blagoslovi, Charlie Watts, pogrešali te bomo. Mir in ljubezen družini."

Elton John je medtem spomnil na to, da Charlie Watts ni bil le virtuoz na bobnih, ampak je veljal tudi za enega najbolje oblečenih glasbenikov. "Zelo žalosten dan je. Charlie Watts je bil ultimativni bobnar, človek z izjemnim modnim slogom in odlična družba," je zapisal na Twitterju.

Podobno je Wattsa opisala tudi rock zvezdnica Joan Jett: "Najbolj eleganten in dostojanstven bobnar v rock'n'rollu, igral je točno tisto, kar je bilo potrebno - nič več in nič manj."

"Novica me je šokirala, ne vem, kaj naj rečem," je sporočil Brian Wilson, soustanovitelj skupine Beach Boys, "hudo mi je za Charliejevo družino. Bil je odličen bobnar in oboževal sem njihovo glasbo."

"Bil je absoluten navdih celi legiji bobnarjev vse od 60. let," so poudarili v skupini Duran Duran, podobnega mnenja je tudi glasbenik Bryan Adams, ki je zapisal: "Počivaj v miru, Charlie Watts, eden najboljših rock bobnarjev vseh časov in resničen gospod. Sožalje njegovi družini in skupini."

Charlie Watts
Trendi Umrl bobnar Rolling Stonesov Charlie Watts

 

Ne spreglejte