SiolNET. Trendi Glasba
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maja v Slovenijo prihaja še en zvezdnik svetovnega formata

1,11

termometer

Sting | Sting se bo v okviru svoje svetovne turneje 29. maja ustavil v ljubljanskih Stožicah. | Foto: Guliverimage
Sting se bo v okviru svoje svetovne turneje 29. maja ustavil v ljubljanskih Stožicah. Foto: Guliverimage

V okviru svetovne turneje bo 29. maja prihodnje leto v ljubljanskih Stožicah nastopil Sting.

Na koncertu bo 72-letni Sting, čigar pravo ime je Gordon Matthew Thomas Sumner, predstavil svoje brezčasne uspešnice, kot so Fields of Gold, Roxanne, Every Breath You Take, Message in a Bottle in številne druge pesmi. Stingov koncert med drugim vključuje njegove najbolj priljubljene uspešnice tako iz časa njegove slovite kariere kot člana skupine The Police in pesmi iz časa njegove samostojne kariere.

The Times je Stingove nedavne nastope označil za mojstrske, "Sting ostaja nesporno izkušen izvajalec z zlatim katalogom". The Telegraph ga je označil za redko poslastico, Stinga samega pa je The Guardian pohvalil kot "skoraj neprimerljivega" zaradi njegove "sublimne pop alkimije".

V Ljubljani nastopil že večkrat

Sting se je sicer v Ljubljani ustavil že večkrat, leta 2019 in leta 2011 je nastopil v ljubljanskih Stožicah ter leta 2000 v Hali Tivoli.

Mednarodno prepoznavnost je dosegel z zasedbo The Police, ki je nastala leta 1977. Skupina je objavila pet studijskih albumov in uspešnice, kot sta Roxanne in Don't Stand So Close To Me. Po prenehanju delovanja se je nato sredi prve polovice 80. let podal na samostojno pot, ki je obrodila ducat albumov ter številne nagrade in priznanja.

Že s skupino The Police je postal eden najbolje prodajanih glasbenikov, skupaj z njimi in samostojno pa je prodal več kot 100 milijonov albumov. Zaigral je tudi v več filmih.

Sting je znan tudi po zagovarjanju človekovih pravic. Podpira organizacije, kot sta Amnesty International in Live Aid, skupaj z ženo Trudie Styler pa je leta 1989 osnoval organizacijo Rainforest Fund, da bi ohranila svetovne deževne gozdove in prvotno prebivalstvo, ki tam živi.

Le nekaj dni pred Stingom bo sicer v Ljubljani nastopal še en svetovni glasbeni zvezdnik: 19. maja v Areno Stožice prihaja Rod Stewart.

Rod Stewart Trendi Rod Stewart prvič prihaja v Slovenijo

Oglejte si še:

Siddharta Stožice Trendi Na tri ure in pol dolgem koncertu Siddharta razvnela Stožice #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin