Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

stave PR članek Športna loterija Evrovizija

Sreda, 5. 5. 2021, 14.00

2 leti, 11 mesecev

Kdo ima največ možnosti na Evroviziji? Zabava.

Oglasno sporočilo
Športna loterija | Foto Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Evrovizija je pred vrati in čas je za zabavo, ki nam lahko prinese tudi nekaj sreče oziroma denarnega dobitka. Športna loterija namreč  predstavlja novost, in sicer širi svoj portfelj storitev stav tudi na nešportne, zabavne dogodke. Prva v vrsti je Evrovizija, za katero smo pripravili nekaj zanimivih dejstev. Kampanjo, katere glavni glas je zabava, na spremljevalnih vokalih spremljajo z domišljijo začinjene statistike, ki se opirajo na pretekle zmagovalce Evrovizije ter vabijo k napovedovanju zmagovalca v Rotterdamu. Prvič pri nas se lahko namreč preizkusite in vplačate stavo za svojega favorita.

Priprava na finalni večer

Natančen predogled izvajalcev. Če še ne veste, koliko izvajalcev bo tokrat predstavljalo Islandijo ali pa o čem poje španski lomilec src in rim, je dobro, da si za to vzamete vsaj nekaj ur časa. Ne pravimo, da si za to vzemite dopust, a je vseeno treba omeniti, da imate s temeljito pripravo 56 odstotkov večje možnosti za preprosto bolj zabaven evrovizijski večer.

Neskončne debate s prijatelji in znanci. Ste vedeli, da je zmagovalna pesem leta 1968 vsebovala kar 138 "la"-jev?  Zmage jim na prvi pogled morda ne bi pripisali, a na Evroviziji je mogoče prav vse. In ko imate dobro izdelano mnenje o izvajalcih, ga preoblikujte v strategijo, nato pa svoja opažanja preizkusite v pogovoru z bližnjimi. Bolj različna mnenja boste imeli, bolj zabavno bo. Še vsako leto je tako in eden od vas bo morda imel prav.

Poznavanje zgodovine ima prihodnost. Večletno sledenje dogajanju izpred prejšnjih let je lahko dober obet za prihajajoči vrhunec Evrovizije, a vseeno ničesar ne prekaša občutek, ki ga lahko pripišete gibanju Lune, vremenu ali pa poljubnemu dejavniku. Glavno je, da se pri tem zabavate ne glede na to, kdo bo končal na vrhu.

Tekmovanje, ki preglasi razum. Imenu navkljub je Evrovizija največje svetovno tekmovanje, kjer izvajalci z glasom vplivajo na glasovanje milijonov oboževalcev. Če mislite, da veste vse, potem je to prava priložnost za vas. Še več, svoj glas in znesek boste lahko stavili na tistega, ki ima po vašem 100 možnosti za zmago: obraz, glas, stas in pravo pesem. Pri vsem tem pa seveda velja zlato pravilo: po pameti.

Stavimo, da je enoStavno.

Športna loterija | Foto:

Če želite izvedeti več o koreografiji, kako staviti, predlagamo, da povprašate pri najbližjem okencu na Pošti Slovenije. V primeru, da boste raje solo izvajalec, pa vas vabimo na svojo spletno stran enostavnozabavno.si/.

  1. Najprej obiščite e-stave.com. Po možnosti na internetu.
  2. Ustvarite si uporabniški račun na e-stavah. Na primer: ''Kralj_bleščic_forever."
  3. Na račun naložite poljubno vsoto denarja. Ob prvem nakazilu vam podarimo bonus v vrednosti 50 odstotkov zneska prvega nakazila, vendar največ 10 evrov.
  4. Izberite svojega favorita. Na primer takega, ki bo po vašem mnenju zmagal.
  5. Izberite znesek stave. Po pameti.
  6. Potrdite stavo in morda vas v finalu čaka sreča.

Odrski slovarček izrazov

 "Hvala, Rotterdam." Glede na to, da bo Evrovizija v nizozemskem mestu, bo verjetno to najbolj pogost stavek finalnega večera.

"12 točk!" Najbolj zaželena besedna zveza, ki bo ob večkratni ponovitvi eni od udeleženk prinesla zmago.

"Finski efekt" Le kdo bi lahko pozabil na finske pošasti, ki so svoje ojačevalce očitno dodobra navile, saj njihova zmaga odmeva še do danes. Prav njihova nenavadnost, ki pa so jo okronali s spevnostjo refrena, še danes velja za šolski primer, da lahko Evrovizija preseneti vse. Tudi zmagovalce same.

"Kakšna je kvota?" Verjetnost povračila vložka. Recimo kvota "150" pomeni, da če stavite 1,1 evra na Slovenijo, prejmete kar 150 evrov. Pazite, kvote se spreminjajo.

"A sem vam rekel/rekla?!" Najbolj zmagoslaven stavek, ki ga lahko izrečete vsem tistim, ki so dvomili o vaših napovedovalnih sposobnostih. Če vam ga uspe podpreti s konkretno stavo, pa bo nasmešek ob izreku še toliko slajši. Še bolj pa bo, če boste uspeh delili z izbrano družbo.

Naročnik oglasnega sporočila je Športna loterija.

Ne spreglejte