Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2013,
12.57

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Evrovizija Hannah Mancini Malmo

Torek, 14. 5. 2013, 12.57

4 leta, 6 mesecev

Hannah bo na evrovizijskem odru nastopila tretja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Malmöju na Švedskem se bo ob 21. uri začel prvi predizbor za pesem Evrovizije, na katerem bo tretja nastopila slovenska predstavnica, pevka Hannah.

V Sloveniji živeča pevka ameriških korenih bo evropsko občinstvo poskušala prepričati s skladbo Straight into Love. Deset izmed 16 nastopajočih na predizboru se bo uvrstilo v finale, ki bo 18. maja.

Po pevkinih besedah je nekaj pesmi na letošnji Evroviziji zelo dobrih, vendar verjame, da se bo dobro odrezala tudi sama. Za nastop na Evroviziji, na kateri bodo Hannah spremljali trije plesalci in spremljevalni pevki, se je ekipa pripravljala tri mesece. Koreografijo za nastop, za katerega je Hannah dejala, da je v skladu z glasbo, je zasnoval Anže Škrube.

"Vsekakor upam, da se bom uvrstila v finale, saj smo za ta projekt zelo trdo delali in verjamem, da je odlično pripravljen," je pred odhodom na Švedsko dejala Hannah.

Besedilo za skladbo je napisala Hannah v soavtorstvu z Markom Primužakom. Za produkcijo pesmi so poskrbeli Gregor Zemljič, Erik Margan in Matija Rodić.

Kot je določil žreb, bo Hannah v prvem predizboru nastopila skupaj s predstavniki iz Danske, Hrvaške, Ukrajine, Nizozemske, Avstrije, Estonije, Rusije, Litve, Srbije, Irske, Belorusije, s Cipra, iz Črne gore, Belgije in Moldavije.

V drugem predizboru, ki bo 16. maja, bodo nastopili predstavniki Latvije, Azerbajdžana, Malte, Islandije, San Marina, Makedonije, Finske, Bolgarije, Izraela, Norveške, Albanije, Madžarske, Švice, Gruzije, Grčije, Armenije in Romunije.

V finalni izbor se bo iz vsakega predizbora uvrstilo po deset najboljših predstavnikov, ki bodo skupaj s predstavniki iz Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije, Italije in Švedske kot gostiteljice nastopili v sobotnem finalu.

Letošnja 58. Evrovizija bo po lanski zmagi Švedinje Loreen v Malmöju. Lani je v Bakuju Slovenijo predstavljala Eva Boto, ki pa se ni uvrstila v finale.

Ne spreglejte