Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2017,
13.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

Hamo & Tribute 2 Love Matevž Šalehar - Hamo koncert Kino Šiška

Petek, 17. 2. 2017, 13.01

6 let, 6 mesecev

Hamo & Tribute 2 Love do zadnjega kotička napolnili Kino Šiška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50
Hamo & Tribute 2 Love koncert | Foto Marko Alpner

Foto: Marko Alpner

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love, ki s svojim organskim bluesom mnogim poslušalcem vzbuja nostalgijo, je v četrtek na odru Kina Šiška predstavila novi album 3P (Trip). Koncert so razprodali, nove pesmi pa bodo do jeseni, ko izide zgoščenka, najzvestejši oboževalci poslušali le na vinilnih ploščah. Ob četrtkovi premieri albuma so namreč izdali omejeno serijo 200 vinilk.

Matevž Šalehar - Hamo je pred polno dvorano Kina Šiška med pesmi novega albuma 3P pomešal stare pesmi. Dobri dve uri je bend občinstvo držal na nogah s pristno bluesovsko improvizacijo, na odru se jim je pridružil tudi istrski kantavtor in kolega Rudi Bučar. Na novem albumu poslušalce čakajo pesmi od A do Ž, med njimi lahko najdemo umirjeno Ona gre in javnosti že predstavljeno Telo, pa hitrejšo Zabluzu in Govori mi grdo.

Med koncertom se jim je na odru pridružil tudi Rudi Bučar (levo). | Foto: Marko Alpner Med koncertom se jim je na odru pridružil tudi Rudi Bučar (levo). Foto: Marko Alpner

Na odru se je stalni posadki (Martin Janežič - Buco, Uroš Škerl Kramberger, Denis Horvat in Hamo) prvič pridružil kitarist s Kodeljevega Peter Dekleva. Zasedel je mesto Uroša Primožiča - Spretana, ki je trenutno na očetovskem dopustu.

Ugotovil je, da je slovenščina pravi jezik za blues

Čeprav je Hamo na začetku svojega glasbenega ustvarjanja prisegal na pesmi v angleškem jeziku, so vse na novi plošči v slovenščini. Pravi, da je sčasoma spoznal, da slovenščina dejansko je jezik za ustvarjanje blues glasbe. In tudi občinstvu so pesmi v slovenščini bolj pri srcu. Poslušalci se z zgodbo lažje povežejo, jo bolj razumejo, tako pa bolje razumejo tudi njega.

Četrtkov koncert v veliki dvorani Kina Šiška so razprodali. | Foto: Marko Alpner Četrtkov koncert v veliki dvorani Kina Šiška so razprodali. Foto: Marko Alpner

"Lagal bi, če bi rekel, da nisem pričakoval razprodanega koncerta," je povedal z nasmeškom in dodal, da mu je nastop pred razprodano dvorano vsakič v užitek: "Veš, da ljudje želijo na tvoj koncert, želijo slišati nove pesmi, ta podpora oboževalcev pa glasbeniku ogromno pomeni."

Najbolj trpi pri "zblefiranih komadih"

Hamo na odru težko odpoje zgodbo, ki se mu ni zgodila. Če želi pesem na odru stokrat odpeti, jo mora tudi sam doživeti. Ne nujno napisati, ker je besedilo ene pesmi napisal kitarist, a zgodba je bila njegova. Najbolj trpi pri "zblefiranih komadih", je pojasnil.

Več fotografij s koncerta:

Fotogalerija
1 / 17

Osem pesmi bluesovsko-rockovskega potovanja je za zdaj na voljo le na vinilni plošči, na svojo zgoščenko pa bodo preostali navdušenci čakali do jeseni. Zaljubljeni bluesovski rockerji se že marca odpravljajo na predstavitveno turnejo po Sloveniji, kjer bodo dali življenje 11 novim pesmim.

Ne spreglejte