Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 8. 2021,
10.32

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

2

Natisni članek

glasba lestvica Gibonni

Ponedeljek, 16. 8. 2021, 10.32

2 leti, 8 mesecev

Gibonni na Švedskem uspešnejši od Due Lipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

2

gibonni | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Priljubljeni hrvaški pevec osvaja glasbene lestvice doma in v tujini, na Švedskem je prehitel celo Duo Lipo. 

Hrvaški pevec Zlatan Stipišić - Gibonni z glasbo ne navdušuje samo domačega občinstva. S svojim petjem zadnje čase osvaja tudi evropsko in ameriško občinstvo, na Švedskem pa je dosegel celo tretje mesto prodanih albumov, s čimer je prehitel tudi Duo Lipo.

"Seveda je to fantastična novica, a tudi nepričakovana. Nihče od nas ne ve, kako je do tega prišlo," je za Jutarnji list razkril slavni splitski pevec, ki pravi, da glasba nastaja v različnih obdobjih in okoliščinah, včasih v srečnih, spet drugič v nesrečnih. "V desetih letih so te okoliščine pozabljene, in edino, kar preostane, je pesem, ki lahko 'zdrži nad vodo' ali pa ne," je dodal Gibonni.

Gibonni s svojo glasbo navdušuje tudi v tujini. | Foto: Mediaspeed Gibonni s svojo glasbo navdušuje tudi v tujini. Foto: Mediaspeed

Nizozemska, Švedska, Italija, Madžarska, Amerika in Kanada so države, kjer njegova glasba ni le prepoznavna, temveč tudi osvaja poslušalce pretočnih storitev, kot sta iTunes ali Deezer. Uvrstil se je celo na Billboardov seznam najbolje prodajanih albumov v Ameriki.

"Povedati moram, da sam sebe ne jemljem resno, jemljem pa resno to, kar delam," je povedal hrvaški glasbenik in dodal: "Pesmi dokončamo takrat, ko si to najbolj želimo, ker vsa energija na ta način ostaja zapisana na kaseti."

Gibonni je nedavno izdal tudi nekaj novih pesmi. "Vse govorijo v nekoliko pozabljenem jeziku in pozabljenih besedah, kot so upanje, zvestoba in hvaležnost. Govorijo o tem, da četudi se kdaj ne razumemo, to ne pomeni, da je vse izgubljeno."

Z Oliverjem Dragojevićem sta pogosto skupaj nastopala.  | Foto: Mediaspeed Z Oliverjem Dragojevićem sta pogosto skupaj nastopala. Foto: Mediaspeed

Pevec, ki je sodeloval s številnimi glasbeniki, je bil tudi dober prijatelj pokojne zvezde dalmatinske glasbe Oliverja Dragojevića. Skupaj sta ustvarjala glasbo in si večkrat delila koncertne odre.

"Strašno ga pogrešam kot človeka, prijatelja, sodelavca, pa vendar čutim njegovo močno prisotnost in neverjeten ponos. Pustil je neizbrisan pečat," je še razkril Gibonni, ki ga občinstvo potrpežljivo čaka na nastope v živo, še poroča Jutarnji list.

Preberite tudi:

Trendi Čustveni posnetki: tako so se v Dalmaciji spomnili Oliverja Dragojevića #video
Ne spreglejte