Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
10.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

EMA Rusija Ukrajina Evrovizija

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 10.25

6 let, 7 mesecev

Znani izvajalci, ki bodo nastopali na Emi 2017

Bodo Ukrajini odvzeli izbor za pesem Evrovizije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Jamala Ukrajina | Foto Thomas Hanses (EBU)

Foto: Thomas Hanses (EBU)

Zaradi finančnih težav ter zamud pri pripravi prizorišča in organizaciji prihodnje Evrovizije bo Ukrajina morda ostala brez izbora. Še več, lahko se zgodi, da ga bo gostila Moskva, kar bi bil za Ukrajince najslabši mogoč scenarij.

Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki bdi nad izborom za pesem Evrovizije, dopušča možnost, da bo tekmovanje prihodnje leto v Moskvi, ne v Kijevu, poroča nemški časopis Bild. Pri tem se sklicuje na vire iz EBU.

"Potekajo pogovori o možnosti, da bi izbor gostila Moskva," so zapisali pri Bildu in med razlogi za to navedli finančne težave Ukrajincev, pa tudi zamudno birokracijo in pomanjkljivo zakonodajo v tej državi.

"To bi bila za nas katastrofa"

"Obstaja možnost, da bo tekmovanje v drugi državi. To bi bila za nas katastrofa," je za Bild potrdila predsednica odbora za mednarodna vprašanja ukrajinskega parlamenta Ana Gopko.

"Izvedeli smo, da kot novo gostiteljico izbora omenjajo Moskvo," so zapisali v Bildu in dodali, da bi bila ta možnost vsekakor izjemno neprijetna za Ukrajino. Pesem, s katero je na letošnjem izboru v Stockholmu slavila ukrajinska pevka Jamala, namreč velja za izrazito protirusko, zaradi česar so Rusi že pred časom zagrozili, da na naslednjem izboru ne bodo nastopili, če ga bo gostil Kijev.

Znani so izvajalci, ki bodo nastopili na Emi 2017

Na RTV Slovenija so medtem predstavili 16 glasbenih izvajalcev, ki se bodo februarja potegovali za mesto slovenskega predstavnika na prihodnji Evroviziji - kjerkoli že bo.

Ti glasbeniki so Alya, Amaya (Maja Keuc), BQL, Ina Shain, Kataya & Duncan Kamakana, KiNG FOO, Lea Sirk, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Omar Naber, Raiven, Sell Out, Tim Kores - Kori, Tosca Beat, United Pandaz & Arsello feat. Alex Volasko in Zala. Najprej se bodo pomerili v dveh predizborih, osem najboljših se bo uvrstilo v finale, ki bo 24. februarja.

Ne spreglejte