SiolNET. Trendi Glasba
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BBC z lestvice izključil pesem, ki slavi smrt Thatcherjeve

4

termometer

 | Foto:
Pesem, s katero so nasprotniki nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher v zadnjih dneh proslavljali smrt železne lady, ne bo uvrščena na redno tedensko lestvico hitov BBC-jevega Radia 1.

Melodija iz filma Čarovnik iz Oza bi sicer zasedla tretje mesto. Prodaja pesmi, ki nosi naslov Ding Dong! Čarovnica je mrtva, je po ponedeljkovi smrti Thatcherjeve poskočila. Skladbo, ki jo je zapela Judy Garland za film iz leta 1939, so nasprotniki politike nekdanje britanske premierke uporabili kot himno, s katero so slavili njeno smrt.

Prvi mož radia Ben Cooper je sporočil, da bodo namesto predvajanja skladbe v okviru lestvice v eter v času novic spustili le njen 51-sekundni odlomek.

"Gre za kompromis, ki smo ga težko dosegli," je dejal Cooper. "Z obeh strani smo slišali zelo zahtevne in emocionalne argumente. Ne pozabimo, da obstaja tudi družina, ki žaluje za ljubljeno osebo, ki je niso niti še pokopali," je dodal.

Novi generalni direktor BBC Tony Hall je sicer kampanjo proti železni lady označil za "neokusno". Eden njegovih predhodnikov, Greg Dyke, pa je menil, da bi skladbo morali predvajati, saj gre za realen prikaz tega, kar javnost kupuje.

Pogreb Thatcherjeve, ki je umrla zaradi kapi, bo v sredo. Nanj so povabljeni številni sedanji in nekdanji svetovni voditelji ter druge znane osebnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin