Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2013,
9.04

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Bogdanovich

Sreda, 31. 7. 2013, 9.04

2 leti, 3 mesece

Pri osemdesetih umrla igralka Eileen Brennan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Igralka, ki si je leta 1981 za svojo vlogo v filmu Vojak Benjamin prislužila nominacijo za oskarja, je izgubila boj z rakom na mehurju.

Osemdesetletna igralka se je v krogu svoje družine na svojem domu v losangeleškem predmestju za vedno poslovila v nedeljo, je medijem sporočila njena predstavnica Kim Vasilakis.

"Naša družina je za ljubezen in spoštovanje do Eileen izjemno hvaležna," je v izjavi za javnost zapisala njena družina. "Imela je velik smisel za humor, bila je zelo ljubeča in zares edinstvena. Njena moč in ljubezen ne bosta nikoli pozabljeni, vsi jo bomo pogrešali."

Ena od najbolj znanih igralkinih vlog je vloga stotnice Doreen Lewis v komediji Vojak Benjamin, v kateri je nastopila ob Goldie Hawn in si leta 1981 prislužila nominacijo za oskarja. "Nihče me še ni nasmejal bolj kot ona," je Goldie Hawn napisala na svojem Twitterju. "Prosim, draga, s petjem nadaljuj tudi v višavah."

Umrla igralka, sicer hči igralke iz časov nemega filma Jeanne D. Menehan, je svojo vlogo Doreen nadaljevala tudi v televizijski seriji, predelavi filma, za katero si je prislužila nagradi emmy in zlati globus.

Med njene bolj znane vloge se uvršča tudi dobrosrčna teksaška natakarica Genevieve, v drami Petra Bogdanovicha iz leta 1971 The Last Picture Show. Eileen Brennan je sicer izredno pogosto upodabljala zdolgočasene, sočutne like, obenem pa venomer izkazovala svoj čut za komičnost.

Ob Paulu Newmanu jo je bilo mogoče videti v filmu Želo(1973), pa v parodiji na Agatho Christie Murder by Death (1976), v komični drami Clue (1985), z Bogdanovichem pa je sodelovala tudi v filmih Daisy Miller (1974), Texasville (1990) in At Long Last Love (1975).

Sem in tja se je igralka pojavila tudi na televiziji, na primer v serijah, kot so Umor, je napisala, Sedma nebesa ter Will in Grace, njena zadnja vloga pa je bila v komičnem filmu Naked Run leta 2011.

Ne spreglejte