Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2015,
16.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Pickbox SiOL TV Disney risanke animirani filmi

Sreda, 28. 10. 2015, 16.35

8 let

Preverite, katera Disneyjeva princeska ste!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vas zanima, katera Disneyjeva animirana junakinja najbolje prestavlja vašo osebnost in katere nasvete bi morale upoštevati sodobne princese? Berite naprej ...

Naj takoj odpravimo dvome – princese so super. Radi jih imamo iz podobnih razlogov, zaradi katerih imamo radi prince – ker so lepe, pametne, pogumne in zabavne. Da, tudi takrat, kadar se neprespane premetavajo na zrnu graha ali kadar poljubljajo žabo.

Kljub temu pa se zdi, da bi princese veliko bolj trpele v sodobnem svetu kot so nekoč v svojih kraljestvih. Predstavljajte si neprespano princeso, ki hiti v šolo ali službo in ji nekdo v nabito polnem avtobusu diha za ovratnik, ali pa princeso, ki jo učitelj ali šef zaradi kakšne malenkosti nadere pred sodelavci oziroma sošolci. Katera Disneyjeva princesa bi prenesla vse to?

Na Pickoboxu na SiOL TV (programsko mesto 242*) si lahko ogledate, kako brezbrižno so živele Disneyjeve princese, še prej pa preverite, kateri Disneyjevi junakinji ste najbolj podobni.

Pepelka (Pepelka, 1950)

Doma te ves čas silijo pospravljati in čistiti, poleg tega pa imaš sestre ali sostanovalke, ki te vsak dan gnjavijo ter so manično ljubosumne na tvojo aristokratsko lepoto. Podnevi živiš kot prava mala gospodinja, ponoči pa smukneš na zabavo in tam iščeš tistega pravega.

Si sodobna Pepelka, ki ni klonila pred težavami, ki jih prinaša življenje. Veseli pa nas tudi, da se zavedaš, da so zabave najboljši način, da pozabiš grenak vsakdan. Sprosti se, spij kakšen požirek in nazaj pomežikni tistemu čednemu fantu. Ni ravno princ, toda …

Sneguljčica (Sneguljčica in sedem palčkov, 1937)

Najlepši dan je, ko si uspešno posnela vsaj 20 selfijev in za vsakega dobila vsaj sto všečkov. Čestitamo, vendar pa nisi princesa, temveč čarovnica, ki jo sovraži.

Če si lepa, a se ne zavedaš svoje lepote, si tako naivna, da bi od kogarkoli na cesti vzela jabolko in ga pojedla, imaš veliko prijateljev, ki bi te zaščitili, pa tudi dovolj sovražnikov, da te enkrat na dan spravijo v obup, si najbrž sodobna Sneguljčica. Če si pametna, od nikogar ne vzemi jabolka.

Alica (Alica v čudežni deželi, 1951)

Ne bomo na glas rekli, da se drogiraš, toda recimo, da ti pohajkovanje v "Deželi čudežev" ni tuje. Zna se celo zgoditi, da si se zmanjšala, padla v zajčjo luknjo in pristala na neki nori zabavi z odbitimi neznanci. Verjetno haluciniraš.

Sicer si simpatično dekle, vedno si lepo oblečena in urejena, imaš kulturne starše in si ponosna na svoje fine manire. Tisto z opiati je samo rekreacija, vendar ti ne bi škodilo, če bi se malce umirila.

Pocahontas (Pocahontas, 1995)

Najlepši dan zate je, ko lahko tečeš po poljanah, uživaš v sončnih žarkih, skačeš v reke in morje – seveda kar na glavo –, najhujši pa, ko te nekdo pri tem ovira in ti govori, kaj moraš narediti. Čeprav si odrasla v manjšem kraju, si kljub temu zelo svobodomiselna in ne poznaš meja.

Če se zaljubiš v visokega plavolasega tujca, naj ti povemo, da je to najbrž kakšen Skandinavec. Sprejmi romanco in pobegni z njim na konec sveta. Saj si vendar Pocahontas, ta pa vedno prisluhne svojemu srcu. Znašla bi se v svetu, toda tvoj pogum bi se vsake toliko moral ukloniti življenju. Odsvetujemo ti delo v kakšni veliki korporaciji.

Esmeralda (Notredamski zvonar, 1996)

Rada si zunaj, poješ in plešeš z uličnimi glasbeniki ter pomagaš nesrečnikom, ki so imeli trdo življenje. Si ležerna in prisrčna, ko pa življenje to od tebe zahteva, tudi zelo pogumna. Nikoli se ne bi odpovedala svojim idealom in dovolj si drzna, da se upreš tudi najmočnejšim nasprotnikom.

Čestitamo! Z ulično pretkanostjo in velikim srcem si prava poosebitev Disneyjeve Esmeralde iz Notredamskega zvonarja in edina, ki bi se znašla v širnem svetu. Kaj ti bo princ, če pa imaš prijatelje, ki te imajo na grbi?

Tiana (Princesa in žabec, 2009)

Si podjetna, sanjaš o tem, da bi zagnala svoj lastni posel in nič te ne bo ustavilo. Vse življenje pridno delaš, marsikaj si že prestala in nikomur ni uspelo zlomiti tvojih ambicij. Čeprav včasih misliš, da bi bilo najbolje, če bi ti pot prekrižal kakšen bogataš, s katerim ti bo v življenju vse zagotovljeno, pa se zavedaš, da se v življenju nič ne dobi na lepe oči.

Naj ti nekaj povemo, Tiana ... Če po naključju srečaš žabo z obrazom, ki močno spominja na človeškega, ne oklevaj in jo poljubi. Če se ne bo spremenila v princa, boš pa imela vsaj čudovito zgodbo, ki jo boš pripovedovala vnukom.

Merida (Pogum, 2012)

Dekle, ki jo je vedno dušila družinska tradicija, družbeni klišeji in svet, v katerem so mlade ženske šibke in željne pozornosti. Nisi grobo dekle, vendar pa znaš dvigniti glas, zabresti v težave in se spreti, ko je to treba. Čeprav si ena od tistih, ki bi se v šoli steple tudi s fanti, si pravzaprav simpatična, dobrega srca in nikoli ne bi nikomur brez razloga storila žalega.

Ja, draga, si pogumna Merida. Če si pri tem še skodrana rdečelaska, nam ni treba več iskati naprej, ti pa pametno izbiraj svoje bitke.

Ne spreglejte