Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2014,
9.46

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

The Last of Us videoigra film

Petek, 7. 3. 2014, 9.46

1 leto, 2 meseca

Po videoigri The Last Of Us bo nastal film

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Filmske priredbe videoiger so se skoraj vedno izkazale za porazne. Samo spomnite se otročjega Smrtonosnega spopada (Mortal Kombat) ali pa katastrofalnega Uličnega bojevnika (Street Fighter).

Kljub slabim izkušnjam iz preteklosti studii v preobrazbi videoiger v velike filmske projekte vidijo potencialno dobičkonosno dejavnost. Morda se bo to res spremenilo s prihajajočo priredbo priljubljene igre World of Warcraft, ki bo pod preprostim imenom Warcraft – nastaja pod budnim očesom izkušenega režiserja Duncana Jonesa (Luna, Izvorna koda) – premiero doživela 11. marca 2016.

Da je film, posnet po videoigri, lahko dober, še več, izvrsten, bo zdaj poskušal dokazati še priznani režiser Sam Raimi, ki je s svojo produkcijsko hišo Ghost House Pictures prevzel produkcijo filma The Last Of Us.

Gre za kritiško hvaljeno in nagrajevano (več kot 200 nagrad in priznanj specializiranih revij, spletnih strani in organizacij) videoigro podjetja Naughty Dog o preživetju v postapokaliptičnem svetu in eno največjih uspešnic na tržišču videoiger v lanskem letu. Kreativni direktor igre Neil Druckmann bo za film spisal scenarij, distribucijo pa je prevzelo podjetje Screen Gems.

Predsednik Screen Gems Clint Culpepper je prepričan, da videoigro odlikuje izjemen pripovedni slog in da zgodba ni zanimiva samo za videofanatike, temveč za širši krog občinstva. "To, da bo scenarij prispeval Neil Druckmann, pri nastajanju filma pa sodeloval tudi Sam Raimi, je uresničenje sanj," je še dejal Culpepper.

Dramatično bogata igra, polna akcije, ki so jo lani junija izdali za PlayStation 3, spremlja dva preživela, Joela in Ellie, na njunem popotovanju skozi radikalno spremenjeno pokrajino in mesta postepidemičnih ZDA. Ta dva človeka je dvajset let po izbruhu nevarnega virusa, ki je prebivalce sveta spremenil v krvoločne žive mrtvece, skupaj pripeljala usoda in zdaj morata, da bi preživela, sprejemati številne odločitve, ki bodo tako ali drugače vplivale na njuni življenji. The Last Of Us ni le puhloglava akcijska igra, ampak znotraj morda nekoliko predvidljive zgodbe raziskuje tudi teme preživetja, ljubezni, zvestobe in odpuščanja.

Ne spreglejte