Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Petek,
20. 11. 2015,
11.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Adele YouTube

Petek, 20. 11. 2015, 11.41

6 let, 7 mesecev

Novi album Adele je tu in všeč vam bo

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes je izšel težko pričakovani tretji album pevke Adele, 25. Ta je naslednik najbolje prodajanega albuma tega tisočletja in tudi najuspešnejšega albuma na Billboardovih lestvicah vseh časov.

Adele je najtežjo glasbeno preizkušnjo, s katero se praviloma srečujejo glasbeniki in glasbenice, prestala že leta 2011. Takrat je izdala svoj drugi album, nočno moro glasbenih ustvarjalcev in ustvarjalk, ki so svoje življenjsko ustvarjanje izdali že na prvencu, nato pa za drugega zmanjka tako idej kot poguma.

Adele je leta 2011 izdala album 21, ki še vedno ostaja glasbeni fenomen. Po podatkih revije Billboard je najuspešnejši album na njihovih lestvicah vseh časov, še vedno velja za najbolje prodajani album tega tisočletja v Veliki Britaniji, je najbolje prodajani album v zadnjih desetih letih na svetu, skratka, Adele je trenutno največja frajerka v svetu glasbe.

Tako ne čudi, da je bil njen tretji album, za katerega je potrebovala štiri leta, ena najtežje pričakovanih glasbenih izdaj leta. Delno zato, ker se je Adele vmes z izjemo skladbe Skyfall skoraj v celoti umaknila iz javnosti, delno zato, ker nas je seveda zanimalo, o čem bo pela, če ne bo pela o razhodu s partnerjem, temi, kateri je posvetila 21.

Album, ki je izšel danes in ki ga ni mogoče pretočiti na nobeni izmed spletnih storitev, kot so Spotify, Apple Music ali Deezer, temveč ga lahko le kupite in naložite, je točno tak, kot smo pričakovali. Poln balad, počasnih začetkov in veličastnih refrenov, čustev, pogrešanja in za 27-letnico precej nostalgičnega obujanja spominov na mladost.

To dokazuje njen drugi singel When We Were Young, ki ima enega najbolj prijetnih refrenov (You look like a movie/You sound like a song), nekoliko pa se razživi še v skladbah Send My Love (To Your New Lover) in Water Under the Bridge. No, ne razživi se tako, kot se je nekoč v skladbah Cold Shoulder ali Rolling in the Deep, temveč v njih bežno spominja na poskočnost Paula Simona.

Klavirskih žalostink je na pretek, na primer Remedy, Love in the Dark in All I Ask, pa še kitarska Million Years Ago, ki zveni kot mešanica med melodijami Nece Falk in Fleet Foxes. V celoti je 25 torej brez večjih presenečenj, prijeten, retro album brez pretiranih producentskih posegov, primeren za mlade in stare, samske in tiste v zvezi, odrasle ali odraščajoče. Adele je nazaj, zdaj pa začnimo beležiti rekorde.

Album 21 še vedno lahko poslušate na Deezerju:

Ne spreglejte