Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
9.03

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,01
Adrian Schiller smrt igralec

Natisni članek

Petek, 5. 4. 2024, 9.03

3 mesece, 3 tedne

Nepričakovano umrl igralec Adrian Schiller

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,01
Adrian Schiller | "Njegova smrt je bila nenadna in nepričakovana. Več podrobnosti še ni znanih," je v izjavi sporočil Schillerjev agent. | Foto Guliverimage

"Njegova smrt je bila nenadna in nepričakovana. Več podrobnosti še ni znanih," je v izjavi sporočil Schillerjev agent.

Foto: Guliverimage

V 61. letu starosti je nepričakovano umrl britanski igralec Adrian Schiller, najbolj znan po vlogi Aethelhelma v Netflixovi zgodovinski seriji Zadnje kraljestvo (The Last Kingdom), poroča BBC. 

"Njegova smrt je bila nenadna in nepričakovana. Več podrobnosti še ni znanih," je v izjavi sporočil Schillerjev agent. In dodal: "Umrl je veliko prezgodaj. Zaradi izgube smo vsi uničeni."

Bil je član Narodnega gledališča v Londonu

Adrian Schiller je bil najbolj znan po vlogi Aethelhelma v Netflixovi zgodovinski seriji Zadnje kraljestvo (The Last Kingdom) in oskrbnika Corneliusa Pengea v kraljevi drami VictoriaZaigral je še v filmih Lepotica in zver (Beauty and the Beast) in Dansko dekle (The Danish Girl), nastopal pa je tudi v gledališču. 

Na njegovo nenadno smrt se je odzval Rufus Norris, odhajajoči direktor Narodnega gledališča v Londonu, katerega član je bil Schiller. Zapisal je, da je globoko užaloščen in šokiran zaradi izgube člana podjetja in prijatelja. "Adrian je bil čudovit igralec in Narodno gledališče je z veseljem sodelovalo z njim vso njegovo kariero," je dodal. 

Adrian Schiller je bil najbolj znan po vlogi Aethelhelma v Netflixovi zgodovinski seriji Zadnje kraljestvo (The Last Kingdom). | Foto: Guliverimage Adrian Schiller je bil najbolj znan po vlogi Aethelhelma v Netflixovi zgodovinski seriji Zadnje kraljestvo (The Last Kingdom). Foto: Guliverimage

Preberite tudi:

Jure Henigman, igralec, Spotkast
Novice "Ni se mi zdelo vredno pustiti vsega tukaj, da igram Ruse s tremi stavki v filmu"
Chance Perdomo
Trendi V prometni nesreči umrl komaj 27-letni igralec Chance Perdomo
Louis Gossett Jr.
Trendi Umrl temnopolti dobitnik oskarja Louis Gossett jr. #video
Ne spreglejte