Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
15.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kdo bo koga Con Man Ray Romano Chris O'Dowd Elmore Leonard Nathan Fillion Alan Tudyk priredba znanstvena fantastika TV-serija televizija Pickbox Telekom Slovenije

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 15.25

6 let, 6 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

Nenavadna TV-projekta znanih igralcev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pickbox: Con Man in Kdo bo koga

Če ste zagrizen oboževalec ali oboževalka znanstvene fantastike in upodobitev literarnih uspešnic, v videoteki Pickbox na televiziji Telekoma Slovenije ne smete spregledati TV-serij Con Man in Kdo bo koga.



Ljubitelji znanstvene fantastike, združite se!

Če obožujete kultno ZF-serijo Firefly, v kateri sta igrala Nathan Fillion in Alan Tudyk, ne smete zamuditi komične serije Con Man, ki jo je omenjeni ustvarjalni par posnel v lastni produkciji.

Ta je zaživela po zaslugi kampanje na Kickstarterju, s katero sta Fillion Tudyk zbrala dovolj sredstev, da sta se lotila neodvisne produkcije. Čeprav sta prosila le za okrog 400 tisoč dolarjev, pa jima je na koncu uspelo zbrati več kot tri milijone ameriških zelencev.

Serija je izmišljena različica resničnih izkušenj, ki sta jih zvezdnika Fireflyja pridobila med obiskovanjem konvencij, kjer se zbirajo oboževalci tega žanra.

"Na znanstvenofantastične konvencije hodim od leta 2003, ko so odpovedali serijo Firefly. Rad bi povedal, da sem izviren človek, a veliko ljudi, ki pride na konvencijo, reče, da bi morali posneti serijo o tem vznemirljivem zborovanju, kjer se zgodi veliko zanimivih stvari," je povedal Tudyk.

V središču serije je Wray Nerely, ki je igral pilota v ukinjeni seriji Spectrum, od takrat pa ni imel pomembnejše vloge. Wrayev dober prijatelj Jack Moore, ki je v seriji igral kapitana ladje, pa je postal prvi filmski zvezdnik, kar mu Wray zelo zavida.

Nezadovoljen zaradi njegovega uspeha Wray potuje na ZF-konvencije, se druži z zagrizenimi oboževalci, zabava najbolj nore ljubitelje žanra in v tem vzporednem svetu išče smisel vsega skupaj.

Serija, v kateri igra še Mindy Sterling, je bila nominirana za dva emmyja.


Ko se plačani morilec odloči postati hollywoodski producent

Leta 1990 je pisatelj Elmore Leonard napisal roman Kdo bo koga (Get Shorty), po katerem je Barry Sonnenfeld že leta 1995 posnel uspešen celovečerec, letos pa je izšla še istoimenska serija z Chrisom O'Dowdom, Seanom Bridgesom in Rayem Romanom v glavnih vlogah.

Ta gangsterska komedija s temačnim vzdušjem sledi nekdanjemu plačanemu morilcu Milesu Dalyju, ki sanja, da bi postal uspešen hollywoodski producent in se pobotal s svojo družino. Ko poskuša svojo zločinsko preteklost pustiti za sabo, spozna Ricka Moreweatherja, producenta obupnih filmov, s katerim se takoj ujame.

Vsi igralci trdijo, da je serija v primerjavi s filmom veliko bolj umazana in nasilna.

"Predstavljajte si, da obiskujete isti bar ob različnem času ves teden. Film je, kot bi šel v bar v soboto zvečer, ko so vsi povsem urejeni, vključno z barom. Mi prihajamo ob četrtkih ob 3. uri zjutraj, ko so tla lepljiva, se prepirate s svojim dekletom in čakate račun, ki ga ne morete plačati," je o seriji povedal Chris O'Dowd.


Kako gledati Pickbox?

Vse epizode TV-serij Con Man in Kdo bo koga ter druge vsebine Pickboxa so na televiziji Telekoma Slovenije na voljo na programskem mestu 242*, do njih pa lahko dostopate tudi prek tipke Meni na daljinskem upravljalniku.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte