Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Rihanna David Bowie Britney Spears Kanye West Sia Christina Aguilera

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 11.13

8 let

Najtežje pričakovani albumi leta 2016

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nekatere največje svetovne glasbene zvezde so za letošnje leto napovedale nove albume. Pogledali smo, kaj vse se nam obeta v letu 2016.

1. David Bowie – Blackstar

Na svoj 69. rojstni dan, v petek, bo svoj 25. studijski album izdal David Bowie. Tisti, ki so ga že slišali, pravijo, da gre za enega najbolj nenavadnih Bowiejevih albumov do zdaj. Na albumu Blackstar bo sedem pesmi, med njimi tudi Lazarus, ki je bila uporabljena v seriji The Last Panthers.

2. Sia – This is Acting

Prav tako januarja izide album Sie, na katerem je zapela skladbe, ki jih je napisala za druge, a so jih glasbenice, kot so Adele, Rihanna in Beyonce, zavrnile. Skladba Alive, ki jo je že predstavila, je bila napisana za Adele.

3. Britney Spears

Britney Spears se je sicer nekoliko zasidrala v Las Vegasu, kjer je svojo rezidenco podaljšala še za dve leti, kljub temu pa naj bi pridno delala tudi na svojem devetem studijskem albumu. Nazadnje je svoj album izdala leta 2013, na njem pa poleg Work Bitch in Perfume, ki jo je napisala Sia, ni bilo večjih uspešnic.

4. Christina Aguilera

Nekoč tekmica Britney Spears, danes pa žirantka v oddaji The Voice, se prav tako pripravlja na izid novega albuma, ki pa naj bi ga zaznamovale joga in različne tehnike dihanja. Aguilera je zadnji, relativno neuspešen album izdala leta 2012.

5. Kanye West – Swish

Tako kot Yeezus se tudi album Swish Kanyeja Westa ne drži napovedi. Iziti bi moral že v letu 2014, po skladbi Four Five Seconds z Rihanno in s Paulom McCartneyjem, ki je izšla januarja lani, pa so bila pričakovanja še toliko večja. Na novem albumu naj bi Kanye sodeloval z Rickom Rubinom in s Q-Tipom, morda tudi Paulom McCartneyjem.

6. Rihanna – Anti

Po skladbi Four Five Seconds smo pričakovali tudi album Rihanne, s katerega so izšli že trije singli, poleg že omenjenega še Bitch Better Have My Money in American Oxygen. Februarja se pevka odpravlja na turnejo, ki je poimenovana po novem albumu, zato lahko izid verjetno pričakujemo v naslednjih dveh mesecih.

7. Lady Gaga

Lady Gaga si je po neuspešnem albumu ARTPOP leta 2013 vzela nekaj časa za razmislek in se posvetila še igranju. Pevka je vmes odpustila večji del svoje ustvarjalne ekipe, posnela album s Tonyjem Bennettom, zdaj pa naj bi se spet vrnila k plesnim koreninam.

8. Katy Perry

Katy Perry je po albumu Prism, ki je izšel leta 2013, uspešno koncertirala po vsem svetu in pred kratkim objavila tudi koncertni film s turneje. Glede na njen ritem dela, bi leta 2016 lahko dočakali nov studijski album. Zadnja dva, Prism in Teenage Dream, sta skupaj imela kar 13 uspešnic, zato so pričakovanja velika.

9. Zayn Malik

Nekdanji član One Direction naj bi se pripravljal na izid svojega debitantskega solo albuma, njegova glasba pa naj bi se bistveno razlikovala od glasbe One Direction. Glede na to, da je skupina trenutno na dopustu, je na potezi zagotovo Malik.

10. Četica rock velikanov

Leto 2016 bi lahko minilo tudi v znamenju vrnitev rock velikanov. Govori se o novem albumu skupine Soundgarden, Pearl Jam, Radiohead, Red Hot Chili Peppers, morda celo Guns N' Roses, The Killers in Kings of Leon. Spomladi bo novi album zagotovo izdala PJ Harvey, novega naj bi pripravljal tudi Beck.

Ne spreglejte