Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča PROSPOT D.O.O.

Foto: Matevž Rudl

Natisni članek

muzikal Briljantina advertorial

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 7.00

2 meseca, 2 tedna

SODELUJTE V NAGRADNI IGRI NA KONCU PRISPEVKA

NAGRADNA IGRA: muzikal Briljantina na veliki slovenski turneji

Vsebino omogoča PROSPOT D.O.O.

Foto: Matevž Rudl

Letošnja jesen in zima bosta gotovo v znamenju Briljantine. Priljubljeni muzikal se je namreč 7. oktobra odpravil na veliko slovensko turnejo. Predstave bodo v vseh večjih krajih v Sloveniji, vstopnice za večino predstav pa so že na prodaj.

Jim Jacobs in Warren Casey sta leta 1970 ustvarila muzikal Briljantina (Grease), ki ga je navdihnilo življenje mladostnikov, kakršno sta lahko opazovala na eni izmed ameriških šol. V bolj vulgarni različici je bil uprizorjen leto pozneje v Kingston klubu v Chicagu, leta 1972 se je v omiljeni, romantično-komični obliki predstavil na Broadwayu, nato pa še v različnih gledališčih po svetu.

K svetovnemu uspehu muzikala Briljantina je leta 1978 dokončno pripomogel istoimenski film, v katerem sta glavni vlogi odigrala tedaj mlad in nadobuden John Travolta v vlogi Dannyja Zuka in že uveljavljena pevka avstralskega rodu Olivia Newton-John kot naivna Sandy. Takratna mrzlica je zajela tudi Slovenijo in številni so se pod vplivom svetovne uspešnice začeli učiti plesnih korakov, kakršne so občudovali v filmu.

Sodelujte v nagradni igri na koncu prispevka. Organizator bo petim srečnim izžrebancem podaril po dve vstopnici.

Briljantina  - velika slovenska turneja | Foto:

Dogajanje je postavljeno v pozna 50. leta prejšnjega stoletja in zajema zadnje šolsko leto na namišljeni šoli Rydell High, ko se mladostniki na pragu odraslosti poslavljajo od brezskrbnega življenja. Osrednja lika sta neotesan in predrzen fant Danny Zuko, ki se zaljubi v pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Skupaj z vrstniki nerodno odkrivata pasti ljubezenskega življenja. Čeprav se muzikal osredotoča na svetle in igrive plati ter poudarja pozitivne vrednote, kot sta ljubezen in prijateljstvo, se nalahno dotakne tudi manj vedrih tem odraščanja, ki pa poskrbijo za dodatno popestritev. Plesno-pevski spektakel z mladostno energijo že osvaja srca slovenskih ljubiteljev muzikalov.

Kreativno ekipo slovenske izvedbe muzikala Briljantina sestavljajo: Jurij Franko kot producent in Jug Radivojevič kot režiser, Tomaž Domicelj je prevedel in priredil pesmi, besedilo v celoti pa Boštjan Gorenc - Pižama. Glasbeno vodstvo je prevzel Patrik Greblo. Za koreografijo je poskrbela Milica Cerović s pomočnikom Matevžem Česnom, scenografijo je podpisal Aleksandar Denić, kostumografijo pa Tatjana Radišić. Tomaž Pirnat je sodeloval kot zborovodja, Simona Vodopivec Franko pa kot strokovna svetovalka.

Fotogalerija
1 / 17

V glavnih vlogah igrajo Saša Lešnjek/Maša Medved kot Sandy in Luka Markus Štajer/Matjaž Kumelj kot Danny. Ob njih nastopajo še Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž in Žiga Bunič.

Igralska zasedba se ob naštetih izbrancih z avdicije ponaša tudi z velikimi imeni slovenskega filma in gledališča: Janez Hočevar - Rifle, Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

V plesnem in pevskem zboru se izmenjuje več kot 30 plesalcev in pevcev. Za glasbeno spremljavo skrbi sedem vrhunskih glasbenikov. Muzikal traja dve uri in 45 minut ter ima en odmor.


Ne spreglejte