Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 11. 2010,
23.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 7. 11. 2010, 23.25

8 let

Na podelitvi MTV EMA slavili ameriški izvajalci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na podelitvi evropskih glasbenih nagrad postaje MTV v Madridu so večino kipcev prejeli izvajalci iz ZDA. Po pričakovanjih so jih največ podelili Lady Gaga.

Katy Perry je domov odnesla nagrado za najboljši videospot, za najboljšega moškega izvajalca pa so razglasili po mnenju mnogih še vedno deškega Justina Bieberja. Podelitev je vodila priljubljena "razočarana gospodinja" Eva Longoria, ki je obiskovalce prireditve pozdravljala tudi v španskem jeziku.

Prvo glasbeno točko je v spremstvu raperja Dizzeea Rascala izvedla Kolumbijka Shakira, ki je obiskovalce še posebej navdušila, ko je zapela svojo himno letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu, kjer so zmagali prav Španci. Kasneje je zaradi svoje dobrodelne angažiranosti prejela posebno “Free your mind” priznanje.

Nagrado za najboljšega novinca je presenetljivo prejela Kesha, ki je v zahvalnem govoru povedala, da se bo od veselja "polulala v hlače".

Prvič v zgodovini so podelili posebno nagrado za "svetovno ikono", nekakšno nagrado za življenjsko delo. Tokrat so jo podelili ameriški skupini Bon Jovi, ki so se svojim oboževalcem zahvalili tudi v španskem jeziku.

Glede na to, da večina zmagovalcev prihaja iz ZDA, smo bili priča kar nekaj(preveč) zahvalnim govorom preko satelitske povezave, ali celo posnetih vnaprej. Največkrat smo se na takšen način srečali z Lady Gaga, ki se je za svoje nagrade zahvaljevala v živo iz svojega koncerta v Budimpešti.

Za konec je dvorano z nastopom v živo navdušila zasedba Bon Jovi. Odigrali so venček svojih največjih uspešnic, med drugim You give love a bad name in It's my life.

Prireditev je bila v primerjavi s sestrskimi ameriškimi prireditvami, kot je na primer VMA, bolj sproščena, kar pomeni tudi slabše ozvočenje za nastopajoče(posebej, ker so vsi nastopali v živo), manj kostumografskih in scenografskih presežkov in več tolerance do preklinjanja.

Ne spreglejte