Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kurzschluss

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 10.51

8 let

Kurzschluss: Kratki stik, drugič!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petek, 28. novembra, bo svoje kolesje ponovno zagnal prvi pop-up klub pri nas. Zvezdniško bo že na odprtju, saj v Ljubljano prihajata Faul & Wad Ad, avtorja mega hita Changes.

Takoj za večerom ob odprtju v goste prihaja kultna zasedba Laibach v družbi legendarnega Daniela Millerja, Alda Ivančiča, Anje Rupel in Borisa Benka iz dua Silence.

Pod poslovno stavbo Slovenijalesa se znova odpira klub Kurzschluss, ki ga je lani obiskalo več kot deset tisoč zabave željnih obiskovalcev. Klub iz prve sezone ohranja ekskluzivnost, omejeno pojavnost, "underground" lokacijo in izjemno zveste goste, dodaja pa prenovljeni interjer in izjemen glasbeni program, s katerim v Ljubljano prinaša izkušnjo klubskih zabav po vzoru evropskih prestolnic. A tudi letos le za kratek čas. Vrata kluba bodo odprta le šest koncev tedna zapovrstjo.

Festivalski program

Ustvarjalna ekipa je najbolj ponosna na seznam nastopajočih. "Prva izvedba Kurzschlussa nam je dala potrditev, da Ljubljana potrebuje alternativo, pestrost, pa tudi klub za malce starejše občinstvo. Prav zato smo se letos odločili nekoliko pogumneje nadgraditi programski okvir," pravi direktorica podjetja Black Pony Ula Spindler.

V Kurzschluss prihajajo prejemniki največjih glasbenih nagrad, kultni glasbeniki z izjemno zvestimi oboževalci in bogatimi diskografijami. V kletnih prostorih bodo nastopili Pendulum, Joris Voorn, Sister Bliss, mama kultne zasedbe Faithless, Cristian Varela, Bad Copy in Lisa Millett. Decembrsko dogajanje ob koncih tedna bodo nadgradili tudi slovenski zvezdniki. V Kurzschluss se vrača Umek s prijatelji, premierno pa bodo surove stene kluba na test postavili Laibach, Magnifico bo s srbskimi trubači na vrsti za božič, en teden prej pa bo v barvah Sladice live z zimzelenimi The Brand New Heavies.

Konec tedna polno presenečenj ob odprtju

Kurzschluss svoja vrata odpira v petek, 28. novembra. V Slovenijo prihaja francoski dvojec Faul & Wad Ad, ki je zaslovel s skladbo Changes, svoj pohod po glasbenih lestvicah pa nadaljuje s svojim naslednjim hitom Happy endings. Da bodo obiskovalci ogreti na primerno plesno vzdušje, bosta poskrbela domača didžeja Peter Gold in Sylvain. Večer ob odprtju bodo še dodatno začinili simpatična Hannah Mancini in Teater Ponorelii z dih jemajočimi nastopi.

V soboto, 29. novembra, se bo dogajanje stopnjevalo s prav posebnim koncertom kultne zasedbe Laibach, ki je v goste povabila legendarnega Daniela Millerja. Ustanovitelj založbe Mute Records ali The Godfather of Techno-pop (boter techno popa), kot ga radi označujejo, je lansiral imena, kot so Depeche Mode, DAF, Yazoo, The Birthday Party, Nick Cave & The Bad Seeds, Goldfrapp, Mark Stewart, Moby, Plastikman ter mnoge druge. V okviru posebnega Kurzchluss dogodka bo nastopilo še nekaj posebnih gostov, med njimi Aldo Ivančič, Anja Rupel in Boris Benko (Silence). Obeta se nepozaben večer, ki ga ne gre zamuditi.

Ne spreglejte