Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 4. 2013,
9.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hugh Laurie

Torek, 30. 4. 2013, 9.27

8 let

Hugh Laurie: Upodabljanje Housa je bila prava nočna mora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je bil eden najbolje plačanih televizijskih igralcev, Hugh Laurie ne bi rad nikoli več doživel nočne more dr. Gregoryja Housa.

Britanski igralec Hugh Laurie, ki so ga gledalci po vsem svetu občudovali v vlogi genialnega in ekscentričnega dr. Housa, se danes ne bi več odločil za takšno vlogo. Čeprav je za vsako posneto serijo dobil neverjetnih 300 tisoč evrov.

Igralca, ki se je pred časom boril tudi z depresijo, je najbolj od vsega motila prepoznavnost, saj je zelo nerad v središču pozornosti. Na živce mu je šlo, ker se ni mogel prosto voziti po mestu in ker ni mogel v miru nakupovati hrane. "Nisem prenašal, da so ljudje fotografirali vsebino mojega nakupovalnega vozička."

Sanjal o tem, da bi imel nesrečo Njegova nejevolja do svojega televizijskega junaka je sčasoma prerasla v pravo nočno moro, danes priznava Laurie, ki se je takoj po končanih obveznosti z zadnjo sezono serije Zdravnikova vest vrnil v Veliko Britanijo, kjer uživa nadvse običajno življenje. "Želel sem si samo nekaj miru, tišine in časa za branje," česar pa čez lužo ni imel, saj so bili snemalni termini zelo zgoščeni in zanj daleč preveč rutinski. Sicer priznava, da je zelo discipliniran in točen, nikoli si ni izmislil, da je zbolel, samo zato, ker se mu ni ljubilo snemati, vendar je včasih na poti v službo sanjal o tem, da bi doživel prometno nesrečo in bi tako imel nekaj dni odmora.

Rad bi bil režiser Laurie namerava v prihodnosti izdati svoj drugi album, ob Georgeu Clooneyju pa bo zaigral v filmu Tomorrowland. Sicer si pa najbolj želi usesti se na režiserski stolček. "Bom vsaj lahko nosil svoja oblačila," obrazloži in pri tem dodaja, da je bilo v Zdravnikovi vesti na njem vse izposojeno. Nosil je celo ponaredke: "Ura na moji roki ni delala, v denarnici sem imel celo ponarejen denar."

Ne spreglejte