Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2023,
22.28

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

dobrodelni koncert

Torek, 27. 6. 2023, 22.28

10 mesecev

Glasbene zvezde na velikem koncertu za malega Urbana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Koraki za Urbana | Foto Fundacija CTNNB1

Foto: Fundacija CTNNB1

V ljubljanski Hali Tivoli je bil danes zvečer še zadnji veliki humanitarni koncert Stopimo skupaj za Urbana, na katerem so v okviru akcije Koraki za Urbana zbirali sredstva za razvoj programa genske terapije za sindrom CTNNB1, za katerim trpi štiriletni Urban Miroševič.

Urban je danes že skoraj štiriletni deček, ki se je rodil s hudo nevrorazvojno boleznijo, imenovano sindrom CTNNB1. Zaradi bolezni ne more ne hoditi ne govoriti.

Koraki za Urbana | Foto: Fundacija CTNNB1 Foto: Fundacija CTNNB1 Njegova starša nista sprejela, da Urban zaradi bolezni nikoli ne bo mogel sam prehoditi Rožnika ali se samostojno igrati na igrišču, zato sta se povezala z raziskovalci v Sloveniji in po svetu ter zagnala svetovni projekt razvoja genske terapije. S pomočjo društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki organizirata dobrodelni koncert, s katerim želijo zbrati preostali nujni znesek in Urbanu omogočiti boljše življenje.

Koncert se je v Hali Tivoli začel ob 18.30, na njem pa so nastopili Vlado Kreslin, Joker Out, Danijela Martinović, Ditka, AKA Neomi - duet, Zvita Feltna, Challe Salle, Nipke, Kristijan Crnica, Flirrt, Vid Valič, Lado Bizovičar, Luka Basi in Miran Rudan inDESIGN

Koncerta se je udeležila tudi predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in nagovorila prisotne.

Otroci do šestega leta imajo brezplačen vstop

Za Urbana so stopili skupaj tudi pri Slovenskih železnicah, saj so vsakemu, ki se je na koncert odpravil z vlakom, omogočili brezplačno vožnjo na dan dogodka. Koncert je bil družini prijazen, zato so imeli predšolski otroci do 6. leta starosti brezplačen vstop.

Na dogodku se po akcijskih cenah prodajali pijačo, pekli palačinke in slane dobrote. Otroški animaciji Želvica in Planet otrok sta z napihljivim gradom in prometnimi poligoni poskrbeli, da so na dogodku uživali tudi najmlajši.

Ne spreglejte