Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 7. 2013,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Superman

Četrtek, 18. 7. 2013, 9.32

8 let

Bo predelavo Batmana navdihnila animirana serija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Warner Bros razmišlja, da bi Batmanovo franšizo oživel s predelavo, ki bi jo navdihovala animirana serija iz leta 1999 z naslovom Batman Beyond.

Vse odkar smo si lansko poletje ogledali zadnji del Nolanove trilogije o Vitezu teme, se studio Warner Bros ukvarja z vprašanjem, kaj storiti z načrtovano predelavo priljubljenega junaka. Ena od možnosti je bilo snemanje filma Justice League (Liga pravice), v katerem bi videli, kako se proti zlu bori več superjunakov stripov DC Comics, tudi Superman. Med drugim se je nekaj časa govorilo tudi, da naj bi novo različico Batmana spisal in režiral Ben Affleck, nekateri pa so celo ugibali, da bi se lahko franšiza osredotočila na Robina Josepha Gordona-Levitta.

Kot poroča Movieweb, naj bi po zadnjih informacijah studio Warner Bros zdaj razmišljal, da bi priljubljeno franšizo osvežil s predelavo, ki bi temeljila na animirani seriji iz leta 1999 z naslovom Batman Beyond. Ta pripoveduje zgodbo najstnika Terryja McGinnisa, ki v futurističnem mestu Gothman prevzame Batmanovo ogrinjalo, precej starejši Bruce Wayne pa prevzame vlogo njegovega mentorja. Serija je na malih zaslonih živela od leta 1999 do 2001, še vedno pa je aktualna med platnicami stripov DC Comics.

To naj bi bile sicer le govorice in enako velja tudi za špekulacijo, da naj bi vlogo McGinnisa prevzel Joseph Gordon-Levitt, vlogo mentorja pa Christian Bale.

Film o Ligi pravice naj bi se uresničil Kot smo sicer že poročali, naj bi se film o skupini superjunakov Justice League v kdo ve kako daljni prihodnosti tudi v resnici zgodil – v filmu, za katerega bi scenarij napisal Will Beall, bi Batmanovo masko še vedno nosil Bruce Wayne, zgodba pa bi se dogajala v skladu z zgodbo v Nolanovi trilogiji in filmu Jekleni mož ter njegovih še ne videnih nadaljevanjih.

Skupina superjunakov Justice League, znanih tudi kot Justice League of America, se je v stripih DC Comics bralcem prvič predstavila na prehodu iz petdesetih v šestdeseta leta 20. stoletja. V prvotni postavi so se za dobro sveta (oziroma Amerike) borili Superman, Batman, Flash, Green Lantern, Aquaman in Martian Manhunter, skozi leta pa se jim je pridružila še vrsta podobnih junakov. Nemalokrat je skupina že doživela televizijsko ekranizacijo, kot rečeno, pa jim trenutna hollywoodska norija nad raznovrstnimi superjunaki prinaša tudi utelešenje v filmu.

Ne spreglejte