Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
19.34

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

1

Natisni članek

Elvis Presley biografski film Tom Hanks Austin Butler

Nedelja, 21. 7. 2019, 19.34

4 leta, 9 mesecev

Znano, kdo bo zaigral v filmu o legendarnem Elvisu Presleyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

1

Avstralski režiser Baz Luhrmann se bo lotil režije biografskega filma o kralju rokenrola Elvisu Presleyju. Na avdiciji za glavnega igralca je prepričal 27-letni Austin Butler, ki bo tako stopil v Elvisove čevlje. Njegovega menedžerja pa bo zaigral nihče drug kot Tom Hanks.

Elvisa Presleyja bo v biografskem filmu odigral Austin Butler, Elvisovega menedžerja pa Tom Hanks. | Foto: Getty Images Elvisa Presleyja bo v biografskem filmu odigral Austin Butler, Elvisovega menedžerja pa Tom Hanks. Foto: Getty Images

27-letni Austin Butler, ki je že nekaj časa v razmerju z znano igralko Vanesso Hudgens, je po pisanju hollywoodskega Deadline na avdiciji pometel z močno konkurenco, v kateri so bili tudi bolj prepoznavni igralci, kot so Harry Styles, Ansel Elgort in Miles Teller. Film, za katerega je Baz Luhrmann scenarij spisal s Craigom Pearceom, bodo začeli snemati v začetku prihodnjega leta v Avstraliji.

Biografski film bo predstavil Elvisa Presleyja vse od njegovih začetkov do vrhunca slave in zatona, še piše Deadline. V filmu bo kot Presleyjev menedžer, s katerim je pevec 20 let sodeloval in se zapletal v konflikte, nastopil Tom Hanks.

Freddie Mercury
Trendi Kaj bi o filmu Bohemian Rhapsody rekel Freddie Mercury? #video
depresija
Mnenja Miha Mazzini: Mladini branje tega prispevka strogo prepovedano!

Elvis Presley (1935–1977) je svoj prvi večji uspeh doživel s skladbo Heartbreak Hotel, ki je bila že v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih. Na glasbenih lestvicah je kraljeval s številnimi uspešnicami, mladim se je zdela privlačna tudi njegova samosvoja podoba. Njegova slava je še zrasla, ko je postal tudi filmska senzacija. S pojavom Beatlov je šel rokenrol svojo pot, Elvis pa se je začel umikati v samoto.

Kljub veliki oboževanosti se je v zasebnem življenju počutil osamljenega. Leta 1977 so ga našli neodzivnega v kopalnici. Vzrok smrti je bil srčni zastoj, najverjetneje kot posledica predoziranja z zdravili.

Za njim so ostale uspešnice, kot so Love Me Tender, In The Ghetto, Always On My Mind, Jailhouse Rock, It's Now Or Never, Suspicious Minds in Can't Help Falling in Love.

Trendi Pol milijona evrov za klavir, ki ga je Elvis kupil svoji mami
Avtomoto Najboljši avtomobili Elvisa Presleya: legendarna zapuščina kralja rokenrola
Ne spreglejte