Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
27. 12. 2017,
11.07

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

10

Natisni članek

Matt Damon Oceanovih 8 peticija spolno nadlegovanje škandal

Sreda, 27. 12. 2017, 11.07

6 let, 4 mesece

Zaradi komentarja o spolnih napadih hočejo Matta Damona izbrisati iz filma

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,88

10

Matt Damon | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ljudje so prek spleta začeli podpisovati peticijo, s katero hočejo doseči, da bi iz filma Oceanovih 8 izbrisali prizore igralca Mattta Damona. Sovražnost si je prislužil zaradi komentarjev o spolnih škandalih, ki še vedno pretresajo Hollywood.

Že več kot 27 tisoč ljudi je podpisalo peticijo, da bi zvezdnika Matta Damona izbrisali iz filma Oceanovih 8, ki v kinematografe prihaja junija 2018. Gre že za četrti projekt po filmih Oceanovih 11, Oceanovih 12 in Oceanovih 13, ki pa s skoraj povsem žensko zasedbo slavi nežnejši spol in njihovo moč.

Ena od vlog je pripadla tudi Mattu Damonu, ki je zaigral že v prejšnjih delih, le da je njegov prispevek filmu postal sporen po izjavah, ki jih je izrekel na temo škandala o spolnem nadlegovanju v Hollywoodu, ki še vedno pretresa šovbiznis in preostalo javnost.

V Oceanovih 8 igrajo Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Rihanna in Awkwafina. | Foto: IMDb V Oceanovih 8 igrajo Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Rihanna in Awkwafina. Foto: IMDb

Vedel za Harveyja in ga podpiral

Ne samo da je Matt vedel za spolno nadlegovanje Harveyja Weinsteina in da naj bi leta 2004 celo skušal preprečiti medijsko razkritje o njegovem neprimernem obnašanju, pred dnevi je v intervjuju razburil veliko žensk, ko je izjavil:

"Obstaja razlika med tem, če nekoga potrepljaš po zadnjici ali pa ga posiliš, ali celo zlorabiš otroka, kajne? Oba prestopka je treba obravnavati, a ne bi ju smeli enačiti."

Igralec je nato stopil v bran komiku in igralcu Louisu C. K. in dejal, da bi mu morali dovoliti, da se vrne na delo, čeprav je komik sam priznal, da je kriv spolnih prestopkov nad petimi ženskami. "Ne predstavljam si, da bi to storil še enkrat ... veste, kaj mislim?" je dejal Matt.

Razjezil ogromno žensk

Po intervjuju se je prek Twitterja oglasilo veliko žensk in zapisalo, da je "kreten" in da če ga kdaj vidite v javnosti, ga lahko brez slabe vesti otipavate.

Svoje je povedala tudi igralka Alyssa Milano: "Nismo zgrožene, ker te nekdo prime za rit. Besne smo zato, ker smo prisiljene verjeti, da je to normalno. Besne smo, ker smo bile utišane." Dodala je: "Dragi Matt, iz mikra nastane makro."

Na spletni strani, kjer zbirajo podpise za peticijo, so še zapisali, da je obnašanje Matta Damona ogabno in da igralec nikakor ne spada v film, ki slavi ženske.

Oceanovih 8 je produciral tudi George Clooney, zato pozivajo neposredno njega, naj iz filma izbriše prizore svojega prijatelja. | Foto: Getty Images Oceanovih 8 je produciral tudi George Clooney, zato pozivajo neposredno njega, naj iz filma izbriše prizore svojega prijatelja. Foto: Getty Images

Podobna usoda je doletela že igralca Kevina Spaceyja, ki so ga ustvarjalci filma All the Money in the World povsem izrezali in njegove prizore na novo posneli z drugim igralcem. Spaceyjeva kariera je zaradi spolnih nadlegovanj skoraj zagotovo končana.

Preberite še:

- Kevina Spaceyja bodo izbrisali iz filma, ki ga je že posnel
- Spacey moške nadlegoval tudi na snemanjih Hiše iz kart

Ne spreglejte