SiolNET. Trendi Film in TV
1,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vesna Milek kot žena slovenskega tajkuna

1,20

termometer

 | Foto:

Kriminalna drama Anina provizija se dotika aktualnega slovenskega fenomena tajkunov in z njimi povezanih škandalov.

V ospredju filma, ki bo premierno prikazan 22. februarja, je intimna zgodba Ane, žene tajkuna Saša, ki se šele v trenutku, ko njen mož brezizhodno zabrede, zave, da o njem in njegovih poslih ne ve ničesar. Glavni vlogi igrata Vesna Milek in Dejan Spasić.

Med drugimi sta v filmu zaigrala tudi Boris Cavazza ... | Foto: Med drugimi sta v filmu zaigrala tudi Boris Cavazza ...

Igralska zasedba z vrsto znanih imen

Publicistka, novinarka in pisateljica je tako odigrala svojo prvo glavno vlogo v celovečernem filmu, poleg nje in Dejana Spasića pa v filmu igrajo še Lado Bizovičar, Jana Morelj, Boris Cavazza, Janez Škof, Rok Kunaver, Valentina Plaskan, Robert Prebil, Žiga Saksida in Denis Avdić.

... in Denis Avdić. | Foto: ... in Denis Avdić.

Zgodba filma Anina provizija se poleg fenomena tajkunov in z njimi povezanih škandalov dotakne tudi subtilnejših ravni medosebnih odnosov, prevar, prijateljstev in ljubezni. Scenarist filma je Marcel Buh, ki ga je najbolj zanimalo, kako se počuti žena tajkuna, ki ni ničesar kriva. Film poda tudi kritiko tega, da se tajkuni pogosto izognejo kazni in odpira vprašanje o tem, kdo zares so tisti, ki v državi vlečejo niti.

film Anina provizija | Foto:

Režiser Igor Šmid pa je povedal, da je bilo delo na filmu zanj pravi tobogan. "Strukturi sem želel vdihniti čim več mesa in krvi," je dejal ob predstavitvi filma.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin