Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

2

Natisni članek

intervju Dan. Arnold Schwarzenegger Vojna zvezd Andrei Lenart

Sobota, 16. 12. 2017, 4.00

6 let, 4 mesece

V uspešnici Vojna zvezd tudi slovenski Arnold Schwarzenegger #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

2

V sedmem delu priljubljene franšize Vojna zvezd so producenti eno od vlog zaupali tudi Slovencu. Ljubljančan Andrei Lenart, ki je v Londonu študiral filmsko in televizijsko produkcijo, se je pred štirimi leti udeležil avdicije za Vojno zvezd, v sedmem delu epske sage, ki si ga boste čez dva tedna lahko ogledali na Planet TV, pa je upodobil uporniškega vojaka.

Video: Planet TV


Andrei Lenart se je ene od odprtih avdicij za serijo Vojna zvezd, katere osmi del s podnaslovom Poslednji Jedi je v sredo doživel premiero tudi v Sloveniji, udeležil novembra 2013 v Londonu. Čeprav se mu je v hudi konkurenci uspelo uvrstiti le v drugi krog avdicij, mu je njegov agent sedem mesecev pozneje sporočil, da mu producenti filma želijo zaupati manjšo vlogo v filmu Avco.

Pozneje se je izkazalo, da je bil naslov omenjenega filma pravzaprav šifra za sedmi del Vojne zvezd s podnaslovom Sila se prebuja. Film je svetovno premiero doživel decembra 2015, slovenski igralec pa je v njem upodobil uporniškega vojaka.

Podobnost s Schwarzeneggerjem? Morda zaradi mimike in naglasa.

Kot je v intervjuju za oddajo Dan. na Planet TV med drugim poudaril Andrei Lenart, se danes zaveda, da je bila pot v London izbira, ki se mu je še kako obrestovala. "Če se ne bi odločil za študij filmske in TV-produkcije v Londonu ter se preselil tja, potem preprosto ne bi doživel vseh stvari, ki sem jih v teh štirih letih," je povedal igralec z rojstnim imenom Lenart Černilogar.

Voditeljici Katji Tratnik je med drugim zaupal, da se strinja z ocenami medijev in novinarjev, da je nekoliko podoben slovitemu filmskemu igralcu Arnoldu Schwarzeneggerju.

"Morda zaradi mimike, zagotovo pa si na srečo nisva podobna po postavi. Verjetno je k tem ocenam v Angliji še dodatno pripomogel tudi evropski naglas," je pojasnil Andrei, ki se je nato pred kamerami pošalil tudi na račun legendarnega Schwarzija. Kako si ga je privoščil, preverite v zgornjem videoposnetku.

Ne spreglejte