Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
14.25

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

mesto sredi džungle Vice dokumentarna serija dokumentarec

Petek, 29. 6. 2018, 14.25

5 let, 10 mesecev

V mestu sredi džungle vse več dvomljivcev. Bo kmalu počilo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Vice - mesto v džungli del 4 | Foto Planet TV/Vice

Foto: Planet TV/Vice

V globinah panamske džungle ameriški podjetnik Jimmy Stice in stotine mladih, ki plačajo za nekajmesečno bivanje tam, gradijo najbolj okolju prijazno sodobno mesto. Pa to res drži? Vse več prišlekom se zdi, da gre za potegavščino in da je resort Kalu Yala vse prej kot naraven.

Nov del dokumentarne serije Mesto sredi džungle, kjer postaja vse bolj napeto, bo na sporedu nocoj ob 22.30 na Planet TV!

Ustanovitelj Jimmy Stice in nekaj njegovih najožjih sodelavcev, ki po segmentih vodijo vedno večje mestece sredi panamske džungle, so si zadali, da bodo ustvarili skupnost, kjer bodo ljudje bolj v stiku sami s sabo, drug z drugim in naravo.

Številni so začeli dvomiti o dobrih namenih ustanovitelja mesteca sredi panamske džungle. | Foto: Planet TV/Vice Številni so začeli dvomiti o dobrih namenih ustanovitelja mesteca sredi panamske džungle. Foto: Planet TV/Vice

S pomočjo družbenih omrežij in drugih oblik oglaševanja - med drugim Jimmy sam hodi okrog in oglašuje resort med ljudmi - se je v Kalu Yalo začelo zgrinjati vse več spremembe željnih mladih. Veliko jih ima tudi hude težave z depresijo, anksioznostjo, socializacijo ali se spopadajo s kakšnimi drugimi motnjami razpoloženja. Da so prišli v resort za semester ali dva, so mastno plačali, že po nekaj dneh tam pa so številni začeli dvomiti o dobrih namenih tega mesteca sredi džungle in predvsem o njegovih ustanoviteljih.

Amine Gülşe
Trendi To je lepotica, ki greje posteljo znanemu nemškemu nogometašu #video #foto
Bar_naslovnica
Planet TV Vrača se BAR!

Za številne prišleke predstavlja težavo hrana. Vsakemu dnevno pripadajo trije obroki, vsi drugi priboljški pridejo, ko jih Jimmy ali kdo drug od vodilnih v resortu kupi v trgovini. A za marsikoga je to premalo in pojavljati se je začela lakota. Zato bi vse več prišlekov rado vedelo, kam je šel njihov denar in zakaj ga več ne namenja hrani in razvijanju projektov znotraj skupnosti, kot je bilo oglaševano ob prijavi.

Nekaterim življenje sredi džungle prihaja do živega. | Foto: Planet TV/Vice Nekaterim življenje sredi džungle prihaja do živega. Foto: Planet TV/Vice

Po drugi strani pa marsikaj v resortu, ki naj bi bilo najbolj okolju prijazno mesto na svetu, ni nič kaj naravnega. Na vsake toliko se na mizah znajdejo plastenke z vodo, kozarci arašidovega masla, vrečke čipsa, celo steklenice vina. Vsak od osebja ima svoj telefon, Jimmy se na lokacijo vedno pripelje z avtom.

Kaj se torej v resnici dogaja v na videz idiličnem mestu sredi džungle? So nameni čisti in dobri ali gre zgolj za izkoriščanje spremembe željnih mladih? Ne zamudite novega dela dokumentarne serije Mesto sredi džungle, ki bo na sporedu nocoj ob 22.30 na Planet TV.

Planet TV Sobotna premiera: Popotovanje tisočerih okusov
Planet TV Nedeljska akcija s Perzijskim princem: Sipine časa
Ne spreglejte