SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V kitajskih serijah ne sme biti gejev, čarovnic, drog in skokov čez plot

0

termometer

Na spletu se je znašel kitajski vladni dokument, ki prepoveduje prikazovanje vraževerja, spolne promiskuitete, jemanja drog in homoseksualnosti. Ukinili so že nekatere kitajske serije.

Kitajska vlada je decembra lani sprejela 9-stranski dokument o splošnih principih televizijske produkcije, v katerem so podrobno določili, katerih vsebin se producenti televizijskih serij ne smejo dotikati.

Dokument je zdaj pricurljal na splet in omogočil vpogled v pravila, zaradi katerih so pred kratkim s spleta umaknili seriji Addiction, v kateri nastopa homoseksualni par, ter serijo Go Princess Go, v kateri naj bi bilo preveč nasilja in spolnosti. Kitajska cenzura se namreč po novem enako strogo kot na televiziji izvaja tudi na spletu, podobne ukrepe pa so pred dvema letoma že sprejeli za prikazovanje vsebin iz tuje produkcije.

Ne samo seks, tudi vraževerje Dokument ustvarjalcem in ustvarjalkam televizijskih serij prepoveduje zgodbe, ki bi lahko razkrivale policijske strategije in taktike in ki bi tako lahko kriminalnim združbam omogočile prednost.

Nezaželene so tudi zgodbe, ki promovirajo vraževerje, na primer s prikazovanjem seans, reinkarnacije ali čarovništva.

Spolna promiskuiteta zajema tudi homoseksualnost Med prepovedanimi spolnimi praksami so vsa "abnormalna spolna razmerja ali spolno vedenje", kar v praksi vključuje tudi homoseksualnost. Prepovedano je tudi prikazovanje zunajzakonski romantičnih afer in seksa za eno noč. Prepovedane so še vsebine, ki bi bile moralno škodljive za najstnike, na primer najstniške romance, kajenje, pitje alkohola ali pretepanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin