Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
8.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2014, 8.48

6 let, 7 mesecev

Top 5 najvplivnejših igralk: na vrhu Jennifer Lawrence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Revija Forbes je objavila lestvico najbolj vplivnih igralk. Povsem na vrhu se je znašla zvezdnica Iger lakote, 23-letna Jennifer Lawrence.

Stara je komaj 23 let, a za Jennifer Lawrence je že zavidljiva kariera, polna nominacij in prestižnih nagrad. Trikrat je bila nominirana za oskarja, dobila ga je lani za vlogo v filmu Za dežjem posije sonce. Morda pa je, predvsem mlajšemu občinstvu, najbolj znana po vlogi Katniss Everdeen v franšizi Igre lakote in tisti v filmih Možje X, kjer igra Mystique.

Prva med igralkami, dvanajsta nasploh Lani naj bi Lawrenceova zaslužila skoraj 25 milijonov evrov (34 milijonov dolarjev), revija Forbes pa jo je uvrstila na prvo mesto med najbolj vplivnimi igralkami in na dvanajsto mesto med igralci. Jennifer je na prvem mestu nasledila lanskoletno najbolj vplivno igralko Angelino Jolie.

Med prvo peterico so še ... Na drugem mestu najbolj vplivnih igralk je Sandra Bulllock, ki se je lani po nekaj letih premora vrnila na filmska platna s komedijo Drzni par (The Heat), nato pa navdušila v Gravitaciji, filmu, ki si je prislužil sedem oskarjev. Lani naj bi Bullockova zaslužila dobrih 37 milijonov evrov (51 milijonov dolarjev).

Na tretje mesto se je uvrstila Angelina Jolie, ki trenutno blesti v Disneyjevi Zlohotnici. V zadnjem letu je po Forbesovi oceni zaslužila 13 milijonov evrov (18 milijonov dolarjev), aktivna pa je bila predvsem kot sodelavka humanitarnih organizacij.

Četrta najvplivnejša igralka je Scarlett Johansson, ki naj bi v zadnjem letu zaslužila okoli 12 milijonov evrov (17 milijonov dolarjev).

Na petem mestu najvplivnejših pa je Jennifer Aniston, ki se po uspešni televizijski seriji Prijatelji posveča predvsem igranju v lahkotnih komedijah. Lani nas je zabavala v filmu Mi smo Millerjevi, v zadnjem letu pa je zaslužila dobrih 22 milijonov evrov (31 milijonov dolarjev).

Ne spreglejte