Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2015,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tom Cruise Misija Nemogoče

Torek, 24. 3. 2015, 9.39

8 let

Toma Cruisa pritrdili na letalo in vzleteli (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novi napovednik petega dela franšize Misija: Nemogoče obeta veliko akcije, Tom Cruise pa bo tudi tokrat dvigoval tlak med visenjem z vrtoglavih višin.

Toma Cruisa bomo v vlogi Ethana Hunta že to poletje videli v novem filmu ene najbolj dobičkonosnih filmskih franšiz Mission: Impossible – Rogue Nation.

Film so poleti snemali tudi v naši bližini, in sicer na Dunaju, kjer so nekaj kadrov ujeli v (in na) Dunajski državni operi in na eni od dunajskih postaj podzemne železnice. Tudi tokrat ne bo manjkalo akcije, drznih misij in dragih avtomobilov. Cruise bo tokrat vozil (in uničil) nekaj avtomobilov nove generacije BMW M3, nekaj namigov, kaj lahko pričakujemo, pa v spodnjem napovedniku. Nevarnost ni višina, ampak so ptice! Tom, ki je znan po tem, da kaskaderske kadre najraje posname kar sam, bo tudi v petem filmu poskrbel za nekaj neverjetnih akrobacij – na primer tisto, ko binglja z vzletajočega letala. Ideja za prizor naj bi prišla iz šale, ko mu je režiser ob gledanju modelčka AirBusa hudomušno predlagal, da bi med vzletom lahko visel ob strani. Tomu se je ideja zdela dobra in so jo izvedli.

A največja težava pri izvedbi ni bilo to, da se igralec ne bi mogel držati, saj so ga na letalo dobro privezali. Večjo težavo so predstavljale ptice, ki bi se lahko zaletele v igralca in ga pri veliki hitrosti tudi poškodovale. Prav tako so morali dobro pritrditi tudi kamero na krilu. Na velika platna kar 5 mesecev prej V akcijskem pustolovskem trilerju Christopherja McQuarrieja bomo poleg Cruisa videli tudi nekaj drugih že znanih obrazov. V filmu igrajo še Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin, Simon McBurney, Zhang Jingchu in Sean Harris, ki bo upodobil glavnega zlikovca.

Premiero filma so prvotno sicer načrtovali za december, a je ustvarjalce prehuda konkurenca spodbudila, da gredo v igro že 31. julija.

Ne spreglejte