Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 3. 2021,
17.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

nominacije zlate maline Oskarji Glenn Close

Torek, 16. 3. 2021, 17.30

3 leta, 1 mesec

To se ni zgodilo že 37 let: Za isto vlogo nominirana za oskarja in malino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Glenn Close | Glenn Close je za vlogo ekscentrične babice v filmu Hillbilly Elegy nominirana tako za zlato malino kot tudi za oskarja. | Foto IMDb

Glenn Close je za vlogo ekscentrične babice v filmu Hillbilly Elegy nominirana tako za zlato malino kot tudi za oskarja.

Foto: IMDb

Igralka Glenn Close je bila nekaj dni po tem, ko je prejela nominacijo za zlato malino, za isto vlogo nominirana še za oskarja. Nazadnje se je to zgodilo pred 37 leti. 

oskar nagrada
Trendi To so letošnji nominiranci za oskarje

Zlate maline so "nagrade" za najslabše igralce in filmske izdelke v preteklem letu, ter jih tradicionalno podeljujejo dan pred oskarji, ti pa veljajo za najboljše in najbolj cenjene nagrade v filmski industriji.

Ni redko, da so igralci v istem letu nominirani tako za malino kot tudi za oskarja, a ponavadi za drugačen film. Glenn Close pa se je to pripetilo za isto vlogo v istem filmu, natančneje Hillbilly Elegy. Zanjo je nominirana za zlato malino v kategoriji "najslabša igralka v stranski vlogi" ter za oskarja za "najboljšo igralko v stranski vlogi".

Gre za filmsko adaptacijo knjižne avtobiografske uspešnice avtorja J. D. Vancea, v kateri 73-letna igralka igra ekscentrično babico z imenom Mamaw, ki pomaga vzgajati mladega J. D.-ja. 

Za zlato malino je nominirana prvič. | Foto: IMDb Za zlato malino je nominirana prvič. Foto: IMDb

Dvojna nominacija prva po letu 1984

Zanimiva dvojna nominacija za isto vlogo, v kateri nekateri vidijo najslabši, drugi pa najboljši nastop igralke, se je nazadnje pripetil leta 1984 Amy Irving za film Yentl. Na koncu ni osvojila ne maline in ne oskarja.

Omembe vredno je tudi slavje Sandre Bullock leta 2010, ko je dva dni po tem, ko je za film Vse o Stevu dobila zlato malino, prejela oskarja v kategoriji za najboljšo igralko v glavni vlogi za film Zgodba o prvaku.

73-letna igralka je za oskarja nominirana že osmič. Nagrade do zdaj še ni osvojila. | Foto: IMDb 73-letna igralka je za oskarja nominirana že osmič. Nagrade do zdaj še ni osvojila. Foto: IMDb

Pri nominaciji za zlato malino je Glenn Close v družbi Kristen Wiig (Wonder Woman 1984), Maggie Q in Lucy Hale (Fantasy Island) ter Maddie Ziegler (Music), v tekmi za oskarja pa je v precej bolj bleščeči družbi: Olivia Coleman (The Father), Maria Bakalova (Borat: Naknadni film), Amanda Seyfried (Mank) in Youn Yuh-jung (Minari).

Letošnje maline bodo podelili 24. aprila, oskarje pa 25. aprila.

Preberite tudi:

Trendi Kdo je Guccijeva "črna vdova", o kateri snemajo film z zvezdniško zasedbo? #foto
Elizabeth Hurley
Trendi Vloge v priljubljeni seriji ni dobila, ker se jim je zdela preveč lepa
Ne spreglejte