Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2014,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Stotnik Amerika Batman Superman film

Nedelja, 16. 3. 2014, 17.19

8 let

Stotnik Amerika 3 proti Batmanu in Supermanu. Kdo bi zmagal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obeta se spopad dveh velikih studiev in dveh še večjih filmskih projektov. Ali pa se zna zgoditi, da bo en predal zmago drugemu. Čas bo pokazal ...

Zadnje mesece se je veliko govorilo o datumu 6. maj 2016. Studio Marvel je namreč že lani predstavil časovnico svojih prihodnjih projektov in za premiero svojega takrat še neznanega projekta izbral 6. maj 2016. Nedolgo zatem sta studio Warner Bros. in DC Comics z leta 2015 na 6. maj 2016 prestavila premiero tudi še neimenovanega projekta o Supermanu in Batmanu, težko pričakovanega nadaljevanja lanske uspešnice Jekleni mož (Man of Steel) režiserja Zacka Snyderja.

Predsednik studia Marvel Kevin Feige je zagotovil, da se studio ni ustrašil konkurenčnega visokopoteznega projekta in, da premiere svojega projekta zagotovo ne bo umaknil s tega datuma. Zdaj je tudi znano, za kateri projekt gre. Nekaj časa se je ugibalo, da bi lahko šlo za Doctorja Strangea, a za naklonjenost občinstva se bo v svojem že tretjem samostojnem filmu potegoval Stotnik Amerika (Captain America 3). Film bosta, tako kot v drugo, spet režirala brata Russo.

In zakaj spet Stotnik Amerika? Zato, ker so prve ocene filma Stotnik Amerika: Zimski vojak (Captain America: The Winter Soldier) navdušujoče – številni menijo, da gre za najboljši film studia Marvel do zdaj. Da je boljši celo od neverjetno uspešnih Maščevalcev (The Avengers) -, in ker analitiki menijo, da bo film v svojem prvem prikazovalnem vikendu zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev (73 milijonov evrov) prihodkov. Zdi se, da sta brata Joe in Anthony Russo ustvarila še eno veliko uspešnico, zato so jima ponudili tudi režijo tretjega dela.

Stotnik Amerika 3 bo en od dveh Marvelovih filmov v letu 2016. Drugi – premiera je načrtovana za 8. julij 2016 – bo najverjetneje Doktor Strange. Ta bo skupaj s Človekom mravljo (Ant-Man) - premiera bo 17. julija 2015 - zaoral ledino tretje faze Marvelovega kinematografskega sveta.

Če se Marvelov predsednik Feige ni ustrašil zdrave konkurence, pa je domnevno pri studiu Warner Bros. drugače. Govori se, da odgovorni pri studiu zdaj razmišljajo, da bi Snyderjev projekt premaknili na zgodnejši datum, in sicer na konec aprila 2016.

Čeprav je ta poteza z vidika dobičkonosnosti verjetno pametnejša, pa bi bilo več kot zanimivo videti, kateri film, če bi bila premiera obeh na isti dan, bi pritegnil več občinstva.

Ne spreglejte