SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Sedem minut čez polnoč (A Monster Calls)

0

termometer

Sedem minut čez polnoč

Po istoimenskem romanu posneta hvaljena domišljijska drama o 13-letnem dečku, ki se s pomočjo drevesne pošasti (glas ji je posodil Liam Neeson) sprijazni z materino smrtonosno boleznijo.

ZDA, Velika Britanija, Španija/2016/103 min.
Režija: J. A. Bayona
Igrajo: Lewis MacDougall, Liam Neeson, Sigourney Weaver, Felicity Jones, Toby Kebbell, Ben Moor
Žanr: Domišljijska drama
Ocena IMDb: 7,5/10

Režiser filma Nemogoče J. A. Bayona predstavlja ganljivo zgodba o dečku Conorju. Ta prikliče drevesno pošast, da bi mu pomagala pri spoprijemanju z jezo, občutkom krivde in osamljenostjo – občutki, ki ga mučijo, odkar je njegova mama hudo zbolela.

Pošast se prikaže sedem minut po polnoči, toda ta ni takšna, kakršno je pričakoval deček, saj od njega zahteva nekaj najstrašnejšega – da se sooči z resnico. Pošast mu bo povedala tri zgodbe. Četrta zgodba je zgodba o njem in povedati jo bo moral sam.


V videoteki DKino si oglejte tudi: VDV: Veliki dobrodušni velikan (The BFG)


Sedem minut čez polnoč


Zanimivosti:

• Scenarij Patricka Nessa temelji na njegovem istoimenskem romanu. Avtor je knjigo napisal po zamisli Siobhan Dowd, ki ji je prezgodnja smrt preprečila, da bi jo napisala sama. Ilustriral jo je Jim Kay.

Knjiga je prejela številne najpomembnejše mednarodne nagrade za mladinsko leposlovje, med njimi tudi prestižni Carnegie Medal 2012 za besedilo in nagrado Kate Greenaway 2012 za ilustracije.

• Scenarij za film se je leta 2013 uvrstil na znameniti črni seznam najboljših hollywoodskih scenarijev, ki še čakajo na filmsko upodobitev.

• Pošast je med snemanjem filma nadomeščal Tom Holland (ta je z režiserjem J. A. Bayono sodeloval že pri filmu Nemogoče), za kar je mladi igralec v odjavni špici prejel posebno zahvalo.

Sigourney Weaver angleški naglas ni povzročal težav, saj je bila njena mama Britanka.

• To je že šesti film, v katerem je Liam Neeson posodil glas liku, ki so ga ustvarili s pomočjo računalniško generiranih podob. V trilogiji Zgodbe iz Narnije ga je posodil levu Aslanu, v Khumbi leopardu Fangu, v Lego filmu pa Dobremu policistu/Slabemu policistu.


Napovednik filma Sedem minut čez polnoč:

[video: 63111 / Sedem minut čez polnoč (A Monster Calls)]

Sedem minut čez polnoč (A Monster Calls)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin