Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 1. 2017,
12.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Disney pustolovščina družinski film Roald Dahl DKino Steven Spielberg Veliki dobrodušni velikan TViN Telekom Slovenije televizija

Nedelja, 1. 1. 2017, 12.05

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

VDV: Veliki dobrodušni velikan (The BFG)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
VDV: Veliki dobrodušni velikan

Mojstrstvo dveh velikih pripovedovalcev zgodb Roalda Dahla in Stevena Spielberga se je združilo v filmski priredbi pisateljeve klasike o nenavadnem prijateljstvu med osamljenima dušama: pogumno majhno deklico in ljubeznivim velikanom.

Velika Britanija, Kanada, ZDA/2016/115 min.
Režija: Steven Spielberg
Igrajo: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Rafe Spall
 Žanr: Družinska domišljijska pustolovščina
Ocena IMDb: 6,5/10

Film je sinhroniziran v slovenščino in primeren za otroke, stare 7 let in več.

Mala sirota Sophie ljubi pravljične zgodbe, neke noči, ko jo ugrabi dobrodušni velikan, pa tudi sama postane del neverjetne avanture. Na njeno srečo se velikan zelo razlikuje od svojih sorodnikov, saj ne je otrok, zaradi česar so ga suroveži izobčili.

Mili velikan želi s Sophiejino pomočjo pomagati ljudem in ustaviti napade ljudožerskih nasilnežev, za kar bosta potrebovala veliko iznajdljivosti, sreče in poguma.


"Ta odlična predelava gledalcem vseh starosti omogoča, da dodobra spoznajo eno najbolj neverjetnih prijateljstev v zgodovini filma. Rezultat je takojšnja družinska klasika, kakršne so 'čloreški' nekoč pričakovali od Disneyja." Peter Debruge, Variety



"Spielbergova priredba Dahlovega romana je najboljše, kar film danes lahko naredi. Je pomemben tehnični dosežek – že izjemno podrobna tehnologija za zajemanje gibanja, ki človeško igro Marka Rylancea raztegne v gigantske razsežnosti, je svetlobna leta daleč od vsega, kar ste videli do zdaj." Robbie Collin, The Telegraph


VDV: Veliki dobrodušni velikan | Foto:


Zanimivosti:

• Istoimenska otroška knjiga britanskega pisatelja Roalda Dahla je izšla leta 1982, celovečerno priredbo njegove zgodbe pa so v Hollywoodu snovali kar 25 let.

Veliki dobrodušni velikan, 30. kinematografski celovečerec Stevena Spielberga, je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Cannesu.

• Spielberg je pri snemanju filma znova združil moči z Melisso Mathison, scenaristko klasike E. T. – Vesoljček (1982). Ta je umrla novembra 2015, film pa je posvečen njej v spomin.

• Naslovnega junaka je s pomočjo tehnike zajetja gibov odigral Mark Rylance. Ta je s Spielbergom sodeloval že pri njegovem prejšnjem celovečercu, Mostu vohunov, in bil za svoj nastop nagrajen z oskarjem.

• Spielberg si je želel, da bi v filmu nastopil Gene Wilder, a je ta sodelovanje odklonil. Wilder je igral naslovnega junaka v filmu Willy Wonka in tovarna čokolade (1971), ki prav tako temelji na Dahlovi knjigi. Igralec je umrl avgusta 2015, le mesec dni po ameriški premieri filma.


Napovednik filma VDV: Veliki dobrodušni velikan:

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte