Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2016,
21.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

prazniki prazniki družinski film božični film superkategorija DKino Telekom Slovenije televizija

Sreda, 14. 12. 2016, 21.13

6 let, 6 mesecev

Decembrska filmska čarovnija za najmlajše #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Decembrska filmska čarovnija

Praznično vzdušje v videoteki DKino se nadaljuje. Tokrat vam predstavljamo praznično obarvane animirane in igrane filme, ki še posebej nagovarjajo otroke in mladostnike, ob njih pa bodo seveda lahko uživali tudi starši in tisti, ki so mladi po srcu.



Jelenček Niko 2 (Niko 2: Little Brother, Big Trouble, 2012)

V slovenščino sinhronizirano nadaljevanje izjemno priljubljene animirane družinske pustolovščine o pogumnem jelenčku, v katerem se Niko skupaj s prijatelji odpravi poiskat izgubljenega polbratca.


Čarobno srebro (Julenatt i Blafjell, 2009)

Čudovita domišljijska pustolovščina o pravljičnem ljudstvu modrih in rdečih palčkov, ki temelji na izjemno priljubljeni norveški mladinski TV-nanizanki. Najbolj gledani celovečerni film leta 2009 na Norveškem.


Ledeno kraljestvo (Frozen, 2013)

V slovenščino sinhronizirana in z dvema oskarjema nagrajena Disneyjeva uspešnica o pogumni kraljični, ki se s prijatelji odpravi poiskat svojo odtujeno sestro, da bi rešili deželo iz ledenega objema. Najuspešnejši animirani celovečerec vseh časov, ki je omrežil gledalce po vsem svetu.


Zrcalce, zrcalce (Mirror Mirror, 2012)

Julia Roberts kot zlobna kraljica v razkošni sodobni predelavi klasične zgodbe o Sneguljčici in sedmih palčkih, ki jo je posnel režiser vizualnih spektaklov za odrasle Celica in Nesmrtni. V videoteki DKino si lahko ogledate sinhronizirano različico tega filma, ki se je potegoval za oskarja za najboljšo kostumografijo.


Božičkov vajenec (Santa's Apprentice, 2011)

Vsakih 178 let mora Božiček poiskati mladega vajenca in ga izšolati v svojem poklicu. Kdo bo srečni izbranec, ki bo spoznal vse Božičkove skrivnosti in spretnosti, s katerimi ta razveseljuje otroke po svetu? Odgovor boste našli v tej prikupni, v slovenščino sinhronizirani risanki. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Arthur Božiček (Arthur Christmas, 2011)

Animirana družinska komedija razkrije odgovor na vprašanje vsakega otroka: kako Božiček razdeli vsa darila v eni sami noči? Odgovor je Božičkova skrivna, z vrhunsko tehnologijo opremljena operacija, skrita pod severnim tečajem, glavno vlogo v tej zabavni pripovedi pa ima Božičkov najmlajši sin Arthur.


Gašper in Petra na zimskih počitnicah (Karsten og Petra pa vinterferie, 2014)

V slovenščino sinhronizirana zgodba o prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi plišaste igrače. Gašper in Petra se odpravita na zimske počitnice k Petrinemu dedku, kjer čez dan veselo smučata, zvečer pa odideta spat v čisto pravi ledeni iglu!


Gašper in Petra: čudoviti božič (Karsten og Petras vidunderlige jul, 2014)

Končno je nastopil december, praznični mesec, v katerem Gašper in Petra vsako jutro odvijeta majhno darilce na adventnem koledarju in se veselita božičnega večera, z njim pa tudi največjega darila, ki ga bo prinesel dobri mož.


Zvezdni prah (Stardust, 2007)

Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta pustolovščina režiserja uspešnice Kingsman: Tajna služba prikazuje mladeniča, ki se odpravi na nevarno pot, da bi našel padlo zvezdo. Zvezdniški prah so med drugimi prispevali Claire Danes, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Peter O'Toole in Ricky Gervais.


Vesele nogice (Happy Feet, 2006)

Z oskarjem za najboljši animiran celovečerec nagrajena uspešnica ustvarjalcev filma Babe prikaže zgodbo cesarskega pingvinčka, ki za razliko od sorodnikov ne zna peti, je pa zato toliko boljši plesalec. Film je režiral George Miller, ki nam je lani s Pobesnelim Maxom: Cesto besa dokazal, da še vedno zna snemati filme za odrasle.


Božičkov vajenec in čarobna snežinka (L'apprenti Pere Noël et le flocon magique, 2013)

Sedemletni Nikolaj, mala sirota z velikim srcem, je izbran za naslednika Božička. Toda Nikolaj ni prepričan, da zmore takšno veliko delo, saj je božič že tik pred vrati. Na pomoč je treba poklicati vse upokojene Božičke tega sveta. Ti ugotovijo, da ima deček bolezen, imenovano odraslitis, to pa dobijo otroci, ki želijo prehitro odrasti.


Franšiza Ledena doba (2002–2016)

Fotogalerija
1 / 5

Najdaljša računalniško animirana franšiza v zgodovini razveseljuje staro in mlado že skoraj 15 let. V videoteki DKino si lahko ogledate vseh pet delov franšize vključno z najnovejšim, Ledeno dobo: Velikim trkom, ta pa je na voljo tako v sinhronizirani kot v podnaslovljeni različici.


Bela in Sebastijan (Belle et Sébastien, 2013)

Na istoimenskem mladinskem romanu francoske avtorice Cecile Aubery temelječa družinska pustolovščina, ki se odvija med drugo svetovno vojno v francoskih Alpah prikazuje nenavadno prijateljstvo med dečkom in potepuško psičko pasme beli pirenejski planinski ovčar.


Ježek in vran pričarata Božič (Solan Og Ludvig, 2013)

Božična lutkovna dogodivščina, v kateri nastopajo izumitelj snežnega stroja Reodor, ježek Ludvik in vran Solan. Priprave na božič zmoti urednik lokalnega časopisa, ki uporabi njihov snežni stroj. Zapade preveč snega in nekaj je treba ukreniti …


Pet legend (Rise of the Guardians, 2012)

Čarobna animirana zgodba o pravljičnih junakih s posebnimi močmi. Ko zlobni Pitch poskuša zavladati svetu, morajo Jakec Mraz, Velikonočni zajec, Božiček, Zobna vila in Zaspanček združiti moči in s skupnimi napori obvarovati dragocene otroške sanje.


Dvanajst božičnih kužkov (The 12 Dogs of Christmas, 2005)

12-letna Emma pride živet k svoji teti v mestece, v katerem prebivalci zelo nasprotujejo vsem psom. Deklica se odloči, da bo s pomočjo sošolcev, nekaj odraslih in kopico ljubkih kužkov pripravila božični slavnostni sprevod skozi mestno središče in približala psičke svojim someščanom. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Dvanajst božičnih kužkov 2 (12 Dogs of Christmas: Great Puppy Rescue, 2012)

Kužki iz Dovervilla so spet v težavah, zato se Emma vrne v mesto. Zlobni Finneas želi zapreti zavetišče za mlade kužke, saj mu ta ne prinaša dovolj denarja. Emma skupaj s prijatelji organizira glasbeni dogodek, na katerem zbirajo sredstva za prikupne kosmatince. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Serija filmov o Harryju Potterju (2001–2011)

Fotogalerija
1 / 8

Pred Magičnimi živalmi so bili, gledano kronološko, filmi o Harryju Potterju. Filmska saga o mladem osirotelem čarovniku nas je v kinematografih razveseljevala (občasno pa tudi žalostila) celo desetletje, ob njej je odrasla cela generacija otrok in mladostnikov, v katero spadajo tudi vodilni trije igralci: Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint.

V videoteki DKino si lahko ogledate vseh osem celovečercev, ki so jih posneli po romanih J. K. Rowling – od uvodnega Kamna modrosti do čustvenega in spektakularnega finala, drugega dela Svetinj smrti. Ti vas bodo prepričali, da Harryjev urok po vseh teh letih še vedno ni popustil in da čarovnija druge najdonosnejše filmske franšize v zgodovini živi naprej.


Elf man (Elf-Man, 2012)

Družinska komedija o bratcu in sestrici, ki tik pred božičem ostaneta brez očeta. Tega ugrabijo neznanci, zato si Casey zaželi, da bi jim kdo pomagal pri iskanju. Njena želja se uresniči, ko Božiček pozabi na svojega nagajivega škrata v podobi Wee Mana, ki se ga bodo nekateri odrasli spomnili predvsem po nastopih v franšizi Jackass. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Iskanje pozabljive Dory (Finding Dory, 2016)

V slovenščino sinhronizirano in težko pričakovano nadaljevanje Pixarjeve animirane klasike Iskanje malega Nema, v katerem spremljamo pustolovščino očarljive ribice Dory. Ta je priplavala v naš izbor zato, ker nas njena življenjska zgodba spomni na pomen družine in prijateljev, prav to pa je navsezadnje tudi bistvo božičnih praznikov.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije. Zbrani so v začasni kategoriji Prazniki za najmlajše, ki jo boste, tako kot kategorijo Veseli prazniki, našli na programskem mestu 5.


Videoteka DKino vam želi v letu 2017 obilo filmskih užitkov!

Ne spreglejte