Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2016,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

prazniki prazniki superkategorija božični film DKino Telekom Slovenije televizija

Torek, 13. 12. 2016, 14.01

6 let, 6 mesecev

To so filmi, ki vam bodo polepšali letošnje praznike #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
SK Veseli prazniki

Ob koncu leta smo v videoteki DKino pripravili izbor božično obarvanih filmov, ki bodo v vaš dom vnesli praznično vzdušje in poskrbeli, da boste v leto 2017 vstopili dobre volje.

Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije.. Zbrani so v začasni kategoriji Veseli prazniki, ki jo boste našli na programskem mestu 5. Tam boste našli tudi kategorijo Prazniki za najmlajše.


Pisma sv. Nikolaju (Listy do M./Letters to Santa, 2011)

Hvaljena božično-romantična komedija slovenskega režiserja Mitje Okorna, ki vas bo prepričala, da pred ljubeznijo in prazniki ni mogoče pobegniti. Film si je v slovenskih kinematografih ogledalo več kot 60 tisoč gledalcev, v poljskih kinematografih pa kar poltretji milijon gledalcev. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Božični duhovi (Scrooged, 1988)

Bill Murray v priredbi Dickensove Božične zgodbe. Uspešen, a egoističen televizijski direktor Frank ne mara božičnega vzdušja. Ko na božični večer odpusti sodelavca, ga obiščejo duhovi ter mu pokažejo preteklost, sedanjost in prihodnost. Takrat spozna, da mora spremeniti svoje življenje


Božič pri Cooperjevih (Love the Coopers, 2015)

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z oskarjevko Diane Keaton in Johnom Goodmanom v zabavni božični komediji, ki vam bo pričarala toplo praznično vzdušje in pokazala, da je božič najlepše preživeti z družino, ne glede na to, kakšna ta je. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Sam doma (Home Alone, 1990)

Zgodbo verjetno že poznate, a vendar: Kevin (Macaulay Culkin) je osemletni fant, ki po pomoti ostane sam doma, ko njegova družina odpotuje za božič v Francijo. Ko se dva nepridiprava (Joe Pesci in Daniel Stern) odločita oropati njihov dom, je Kevin odločen, da ga bo ubranil za vsako ceno.


Pravočasno za božič (Just In Time For Christmas, 2016)

Mlada profesorica psihologije se mora odločiti med sanjsko službo na drugem koncu države in poroko z moškim svojih sanj ter obstankom v rojstnem mestu. Na srečo ji pri težki odločitvi pomaga skrivnostni kočijaž, ki jo popelje tri leta v pridnost in ji pokaže, kakšno bo njeno življenje.


Zadeta modela 3 (A Very Harold & Kumar Christmas, 2011)

Šest let po njuni pustolovščini v Guantanamu sta se Kumar in Harold nekoliko odtujila. Ko zaradi skrivnostne pošiljke Kumar obišče Haroldov dom, po nesreči zažge njihovo družinsko božično jelko. Da bi popravila nastalo škodo, sta prijatelja primorana v božičnem kaosu najti novo, popolno božično drevo.


Čudovito življenje (It's a Wonderful Life, 1946)

Angel pomaga sočutnemu, a obupanemu poslovnežu in mu pokaže, kako bi bilo življenje okoli njega videti, če njega ne bi bilo. Božična klasika Franka Capre z Jamesom Stewartom v glavni vlogi je bila nominirana za pet oskarjev in se redno uvršča na sezname najboljših filmov vseh časov.


Umor, je zakuhala: Skrivnost božičnega narastka (Murder, She Baked: A Plum Pudding Mystery, 2016)

V majhnem in mirnem mestecu Eden Lake v Minnesoti je le še teden dni do božiča. Potem ko se večino svojega odraslega življenja ni zmenila za ljubezen, lastnico pekarne in kavarne Hannah zapeljujeta kar dva moška. Hannah sta oba zelo všeč, a svoj čas raje posveča novemu primeru umora v domačem kraju.


Silvestrovo v New Yorku (New Year's Eve, 2011)

Med čakanjem na najdaljšo noč v letu se prepletajo zabavne in tragične usode številnih neznancev, ki jih v dobrem ter slabem povežejo v nepozabne zgodbe ljubezni, upanja, odpuščanja in iskanja novih priložnosti. Film z zvezdniško igralsko zasedbo je režiral letos umrli Garry Marshall.


Kako se izogniti božiču (Christmas With The Kranks, 2004)

Ker je njuna hči odsotna, se Nora in Luther Krank (Jamie Lee Curtis in Tim Allen) odločita preskočiti božič in oditi na križarjenje v tople kraje. A ko se hči nenadoma odloči, da bo vseeno prišla domov za praznike, sta zakonca v zadnjem trenutku primorana pripraviti vse za božično zabavo.


Božična melodija (A Christmas Melody, 2015)

Čudež glasbe ponese ljudi v drug kraj in čas, kjer spoznajo svoja najbolj iskrena čustva. Modna oblikovalka Kristin se s hčerko preseli nazaj v svoje domače mesto Silver Falls. Tam sreča učitelja glasbe Dannyja, ki še iz mladosti goji čustva do nje. V filmu igra in poje Mariah Carey.


Beli božič (White Christmas, 1954)

Za oskarja nominiran muzikal režiserja Casablance Michaela Curtiza z Bingom Crosbyjem v glavni vlogi. Po vrnitvi iz 2. svetovne vojne postaneta Bob in Phil uspešna producenta na Broadwayu. Ko izvesta, da bo njunemu nekdanjemu poveljniku potonil posel, skleneta, da mu bosta pomagala.


Domov za praznike (Hjem til jul, 2010)

V majhni norveški vasici se na božični večer zgodijo majhne, a čudežne stvari. Na prvi pogled niso videti nič posebnega, a akterji doživijo božič kot nekaj posebnega. Izbranim domačinom se križajo poti skozi humorne in tragične zgodbe, v katerih se zrcalijo nežnost in obup, odpuščanje in upanje ter rojstvo in smrt. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Krona za božič (Crown For Christmas, 2015)

Ko Allie izgubi delo sobarice v prestižnem newyorškem hotelu, nejevoljno sprejme začasno delo guvernante mladega dekleta, ki prihaja iz ugledne evropske družine, živi v pravem gradu, njen oče pa je kralj Maximillian. Allie se mora kar naenkrat prilagoditi življenju na dvoru.


Ujemi Božička (Get Santa, 2014)

Devetletni Tom se ponovno poveže s svojim ljubečim, a odtujenim očetom Stevom, ki je nekdanji zapornik. Tom očeta prepriča, da je nekaj dni pred božičem Božiček s svojimi sanmi zasilno pristal v Londonu. Zdaj potrebuje njuno pomoč, da bi se lahko pravočasno vrnil na Laponsko in na božični večer po svetu dostavil darila. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Božični angel (Christmas Angel, 2009)

Mladi brezposelni Ashley se nasmehne sreča, ko ji sosed Nick ponudi, da ji bo pomagal pri njeni praznični pomoči neznancem. Nick je namreč bogat skrivni Božiček. Ko se Ashley zaljubi v novinarja Willa in mu zaupa Nickovo skrivnost, se ta znajde v veliki skušnjavi, da bi zgodbo objavil. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Ledena steza (Cool Runnings, 1993)

Resnična zgodba o skupini jamajških športnikov, ki so se na zimskih olimpijskih igrah v Calgaryju preizkusili v bobu. Fantje, ki še nikoli niso niti videli snega, za pomoč zaprosijo nekdanjega prvaka v tej disciplini Irva, ki v njihovem urjenju vidi priložnost, da popravi napake iz svoje propadle kariere.


Umri pokončno (Die Hard, 1988)

Bruce Willis in letos umrli Alan Rickman v nekoliko netipičnem božičnem filmu, brez katerega si praznikov skoraj ne moremo predstavljati. Nevarna nemška teroristična skupina med božično zabavo zavzame stavbo korporacije, v kateri dela žena policista Johna McClana. Ker je John edini, ki ga niso zajeli kot talca, pomoč policije pa prihaja prepočasi, mu ne preostane drugega, kot da vzame stvari v svoje roke.


Božična koča (Christmas Lodge, 2011)

Med izletom v hribe se Mary znajde v zapuščeni gorski koči, kjer je nekoč z družino preživljala božične praznike. Odloči se, da jo bo obnovila in ji povrnila nekdanji sijaj. Pri tem se začne zbliževati s čednim Jackom, s katerim si delita ljubezen do božične nepremičnine. (Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.)


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije.. Zbrani so v začasni kategoriji Veseli prazniki, ki jo boste našli na programskem mestu 5. Tam boste našli tudi kategorijo Prazniki za najmlajše.


Videoteka DKino vam želi v letu 2017 obilo filmskih užitkov!


Ste takšen filmofil oziroma filmofilka, da vam zgornji izbor ne zadostuje? Menite, da v njem primanjkuje filmov, ki bi bili primerni za najmlajše?

Naj vas potolažimo: v videoteki DKino boste našli številne druge praznično obarvane filme, ki še posebej nagovarjajo otroke in mladostnike, ob njih pa boste lahko uživali tudi vsi tisti, ki ste mladi po srcu.

Ne spreglejte