Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bruce Willis film gledališče

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 8.08

8 let

Se Bruce Willis vrača na odrske deske?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po gledaliških odrih se je nazadnje sprehajal leta 1984, zdaj pa pravi, da se mu vrnitev v gledališče zdi pametna odločitev.

Odkar se je danes 57-letni igralec nazadnje pojavil na odru, je minilo že skoraj trideset let – pred tem je skoraj desetletje svoje igralske kariere preživel v gledališču. In kot je dejal v intervjuju za revijo GQ, razmišlja, da bi se tja vrnil.

Svojo prvo profesionalno vlogo v gledališču je Bruce Willis dobil leta 1977 oziroma pri dvaindvajsetih. Šlo je za igro, imenovano Heaven on Earth, medtem ko se je pred tem kot študent kalil v gledališki igri Mačka na vroči pločevinasti strehi Tennesseeja Williamsa. Potem ko se mu je nasmehnila sreča s prvo profesionalno vlogo, je več let igral v nebroadwayskih igrah, med drugim je v glavni vlogi klasike Fool for Love Sama Sheparda nadomestil igralca Eda Harrisa.

S to vlogo je leta 1984 pritegnil pozornost filmske industrije, zaradi česar se je gledališču popolnoma odpovedal. Na velikem platnu ga je bilo od takrat mogoče videti v več deset filmih, med drugim v seriji filmov mri pokončno, pa tudi v hitih, kot so Šund, Šesti čut, Armageddon in Dvanajst opic. V naših kinematografih smo ga nazadnje videti v filmih Kraljestvo vzhajajoče lune, Časovna zanka, Plačanci 2 in Umri pokončno: Dober dan za smrt.

Kot kaže, Willis zdaj razmišlja o tem, da bi se namesto pred kamero začel znova pojavljati tudi na odru. Za revijo GQ je namreč dejal, da bi ga veselilo spet igrat v gledališču in da se mu to zdi pametna ideja.

Film Umri pokončno: Dober dan za smrt se je sicer na blagajnah odrezal odlično, kritiki pa so ga tako rekoč raztrgali – leta 2010 je Willis sicer dejal, da bi kot konec svoje poti "Umri pokončno" rad posnel tudi šesti in obenem zadnji del. Ali se bo napoved uresničila, se še ne ve.

Znano pa je že, da ga bomo videli v tretjem delu Plačancev ter nadaljevanjih filmov Mesto greha, Red in G. I. Joe – ta v naše kinematografe prihaja 28. marca.

Ne spreglejte